Az eső sem moshatta el a Tisztelt Ász! klubhangulatát

2019. június 17. hétfő - 15:35 / piacesprofit.hu
  •    

A Tisztelt Ász! tenisztorna elnevezése a Tisztelt Ház! megszólításra emlékeztet. A kötetlen hangulatú páros tenisztornán szenvedélyesen teniszező sporttársak léptek pályára, maguk mögött hagyva a politikai nézetkülönbségeket. Az eső csak a verseny végét mosta el, a klubhangulatot azonban nem.

Az ez évi nyári Tisztelt Ász! társasági tenisztorna is klubhangulatban zajlott a Park Teniszklub pályáin. A program különlegessége, hogy az országgyűlési képviselők, az állami vezetők, a kormánymegbízottak, a magyar európai parlamenti képviselők, több volt országgyűlési képviselő és az exminiszterek kapnak rá meghívást.

A résztvevők között volt az országgyűlési képviselők közül Dankó Béla, Manninger Jenő, dr. Szűcs Lajos (mindhárman FIDESZ-MPSz), Molnár Gyula (MSZP), dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Takács Szabolcs a Miniszterelnökség államtitkára, a helyettes államtitkárok közül pedig dr. Beneda Attila (EMMI), dr. Botos Barbara (ITM) és Sárfalvi Péter (EMMI). Rajtuk kívül hét egykori MSZP-s parlamenti képviselő és kilenc egykori FIDESZ-MPSz-es parlamenti képviselő ragadott teniszütőt, valamint hatan a volt miniszterek közül.

A HGS PR Ügynökség a Parlament Sportegyesülettel közösen megrendezett eseményen a teniszmérkőzések előtt és után mosolygó, egymással kötetlenül beszélgető versenyzőket lehetett látni, akik a társasági együttléttel kaptak kárpótlást azért, mert a versenyt az eső miatt félbe kellett szakítani. A selejtezők csoportmérkőzései során szoros meccseken dőlt el a továbbjutás sorsa, ám – kis várakozás után – Forgács István versenyigazgató kénytelen volt arról tájékoztatni a mezőnyt, hogy nem folytatható a játék. A szervezők az addig megvívott mérkőzések alapján hirdettek végeredményt.

A díjakat Forgács István versenyigazgató, Sárfalvy Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, dr. Szűcs Lajos, a Parlament Sportegyesület alelnöke és a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Érsek-Csanádi László, a Porsche Hungária Kft. közületi értékesítési igazgatója, Nagyiványi György, a Basic Line Kft. ügyvezető igazgatója, Rácz Róbert, az Izsáki Házitészta Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója, valamint Justin István, a Szamos Marcipán Kft. ügyvezető igazgatója adták át.

A rendezvény fővédnöke: Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára volt.

Kiemelt támogatók: E.ON Hungária Zrt., Magyar Tenisz Szövetség

Támogatók: Porsche Hungária Kft., Molnárbeton Betongyártó Kft., Izsáki Házitészta Termelő és Kereskedelmi Kft., Basic Line Kft., Szamos Marcipán Kft., Park Teniszklub

Médiatámogatók: Piac és Profit Üzleti Magazin, Mix Magazin, MIxonline.hu

A 41. Tisztelt Ász! nyári versenyének végeredménye

Agassi ág

I. Mádi László – Justin István

II. Molnár Attila – Becker Balázs

III. Szűcs Lajos – Bohács Zsolt

Karl Imre – Gondos Miklós

Agassi vigaszág

I. Berkes István – Szehofner József

II. Nagyiványi György – Pakányi Pál

III. Sági István – Kovács Mihály

Becker ág

I. Pintér Sándor – Nagyiványi Tamás

II. Fazakas Szabolcs – Harcsár István

III. Buda Dóra – Nagy Csilla

Baja Ferenc – Karácsony Mihály

Federer ág

I. Sárfalvi Péter – Dorozsmai Gábor

II. Kőszegi Zoltán – Hegyi Gábor

III. Manninger Jenő – Erdei Ferenc

Fehérvári Tamás – Muharos Péter

Sampras ág

I. Varga József – Sonkodi Balázs

II. Gúr Nándor – Kiss Elemér

III. Márton Attila – Polyák László

Puch László – Molnár Gyula

Pajtók Gábor – Beneda Attila

Nadal ág

I. Varga István – Mecséry Lajos

II. Füredi Károly – Németh Antal

Gógl Árpád – Spenik Vladimir

III. Dankó Béla – Szelezsán Róbert

Varga Zoltán – Juhász Ferenc

Steiner Pál – Budai Ferenc

Djokovics ág

I. Botos Barbara – Tárczy György

II. Szabó István – Csallóközi Zoltán

III. Takács Szabolcs – Palotás Ferenc

Érsek-Csanádi László (POHU) – Csepi Lajos