Akar startupnál dolgozni?

2015. november 24. kedd - 17:23 / piacesprofit.hu
  •    

Jövő hét hétfőn, 2015. november 30-án tartják a „BEEP-BEEP KarrierHub” – néven, az első magyarországi menedzsment állásbörzét, melyen mintegy 20 startup keres gazdasági vezetőt, marketingest, értékesítési vezetőket.Tízből öt startup a tapasztalt vezető hiánya miatt bukik el, nem mindegy hát, kit választanak.

fiatal_vallalkozo_pixabay

Kép:Pixabay

A nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a startupok kudarcainak két legfontosabb oka egyrészről nincs valódi igény a termékre, valamint nincs megfelelő menedzsment. Ugyanakkor ha egy startup termékére van már fogyasztói igény, akkor minden a legtöbb nehézséget a hozzáértő cégvezetés már nagy eséllyel le tud küzdeni. Az első ilyen jellegű állásbörzével, ezen a problémán szeretnének segíteni a szervezők, hiszen a rendezvényen lehetőség van arra, hogy kezdő vállalkozások ötleteik bemutatása mellett számukra megfelelő szakembereket nyerjenek meg maguknak.

„Egy startup fennmaradásához, sikeréhez, a megfelelő tőkebevonás mellett, ugyanolyan fontos, hogy a kezdő vállalkozásokat már az elején tapasztalt vezetők mentorálják vagy vezessék” –nyilatkozta Ilyés Márton a RoadRun-R inkubátorház ügyvezető igazgatója.

A befektetők a zsokéra fogadnak, nem a lóra
Kezdeti stádiumban a befektető nem a lóra, hanem a zsokéra tesz elsősorban, azaz a projektgazda személye nagyon fontos tényező. Bele kell szeretnem az ötletbe és az emberbe is – mondja Dr. Károlyi Antal fizikusból, majd derivatívakereskedőből vált befektetővé, és állt a hazai startupok mellé.

A szakember véleménye szerint – ” A cégvezetési ismeretek egyre inkább felértékelődnek a startup jellegű, kezdő vállalkozás indulásakor, hiszen a növekedése során, a tőkebevonás mellett, ma már ugyanolyan fontos, hogy már induláskor  magasan képzett, tapasztalatokkal rendelkező szakértő- vezetőket integráljanak az ötletgazdák a vállalkozásaikba.”

A rendezvény egyben szakmai tapasztalatcsere is – fellépő csapatok előzetesen összegyűjtik a legfontosabb gazdasági kihívásokat, releváns problémákat, amelyekre szakértőkkel keresik a nap során a megoldásokat!

A szervezők szándéka, hogy a KarrierHub egy rendszeres platformjává váljon a magyar startup világban, ahol a megfelelő szakemberek és vállalkozások egymásra találnak, hogy a sikeres vállalkozás váljon az álmaikból.

A BEEP-BEEP KarrierHub további szervezői a Design Terminál, a helyszínt biztosító H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ és a Rajk Szakkollégium.