Az utasoktól kell félnünk, nem a repüléstől

2018. március 07. szerda - 16:08 / Nagy Mariann
  •    

A Swissair gépein tavaly csaknem 800 incidenst okoztak utasok – 150-nel többet, mint az előző évben. A fő ok: részegség, drogok. Bécsben viszont egy idős utas szellentései miatt kell leszállnia a holland repülőnek.

 

A svájci légitársaság szóvivője szerint a túlzott alkoholfogyasztás, a drogok és a gyógyszerek (esetleg ezek keverése) áll a legtöbb botrány mögött, amelyet utasaik okoznak. Nem ritka azonban az sem, amikor az utasok csomagjaik elhelyezésén veszekednek, sőt, verekednek össze. Van, aki saját, magával hozott italától rúg be a fedélzeten, s nemegyszer az is előfordul, hogy a szigorú tilalom ellenére dohányozni kezdenek a mosdóban.repcsi belső

A tavalyi csúcsot mindenesetre az a 44 éves hölgy jelentette, aki a business osztályon repült Moszkvából Zürichbe. Miután láthatóan berúgott, az utaskísérők nem adtak neki több pezsgőt, bármennyire is követelte.

Az asszony randalírozni kezdett, olyannyira, hogy a pilóta kénytelen volt a stuttgarti repülőtérre letenni a gépet. A pezsgőző utast kitették, rendőr vitte el a gépből, és alkalmasint élete legdrágább pezsgőjét fogyasztotta: 7000 euró pénzbüntetésre ítélték.

A holland Transavia fapados légitársaság egy járatának Bécsben kellett mintegy kényszerleszállnia, miután utasai egy idős férfiú szüntelen szellentései miatt összeverekedtek…

Újabb fapados trükk: szétültetik, ha nem fizet
Egyre nagyobb a felháborodás az utasok körében, mert egyes fapados légitársaságok észrevehetően szándékosan „szétültetik” a családokat, együtt utazó társaságokat. Azután külön pénzt kérnek, ha azok egymás mellett szeretnének ülni a gépen.

A férfit szomszédai figyelmeztették, hagyjon fel elfogadhatatlan viselkedésével, ám az továbbra is rontotta a levegőt. A szomszédok ezután a tettlegességet választották, végül még egymással is összeverekedtek, mire a pilóta az utasok és a légikísérők biztonsága érdekében terven kívül leszállt. A Transavia a verekedés valamennyi részvevőjét életfogytig kitiltotta járatairól..

A Malindo Air Kuala Lumpurból Dakkába tartó járatán meztelenre vetkőzött férfi utas okozott botrányt. Először ölelgette a személyzet női tagjait, majd miután ők elutasították közeledését, a férfi agresszívvá vált, és rátámadt a vezető légiutas-kísérőre. Amikor pedig visszaült a helyére, egyszerűen a székébe vizelt. Az egyetemista férfit leszállás után a dakkai hatóságok őrizetbe vették.

(Forrás: Swissinfo, De Telegraaf, airportal.hu)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor