Pénzszerzés

dr. Búza Éva, garantiqa

Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást

piacesprofit.hu

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Századvég közös kutatása szerint a hazai kkv-k beruházási kedve 2017 óta nem lanyhul, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak a körükben. Ennek ellenére a szektor hitelpenetrációja elmarad az EU és a V4-ek átlagától is.

Tovább olvasom »
bank360, MÁP, szuperállampapír

Itt az újabb nagy kihívás a bankok előtt

piacesprofit.hu

Feladta a leckét a MÁP Plusz a bankoknak, hiszen likviditási szempontból nagyon jelentős összegek áramlanak át a banki betétekből az állam kasszájába. A forrásgyengülés kihat a hitelezésre is, erre pedig rátett egy újabb lapáttal a babaváró hitel megjelenése, amely így nem csak operációs és kockázatkezelési oldalról jelent komoly kihívást – összegzi a Bank360 legfrissebb bankszakmai tapasztalatait.

Tovább olvasom »
üzleti számla

Üzleti számlacsomagok: ahány bank, annyi szokás

piacesprofit.hu

Most indul, vagy már évek óta működik a vállalkozás, mekkora a forgalma, devizában vagy csak forintban utal, van-e hitele? Néhány a szempontok közül, amelyek meghatározzák, milyen bankszámla a legelőnyösebb adott kkv számára. A Bankmonitor.hu szakértőjével gyűjtöttük össze a tudnivalókat.

Tovább olvasom »