Bizalmi vagyonkezelés

Céges és magánvagyon tökéletes biztonságba helyezése

időpont:
2014. december 04.

helyszín:
Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet)


A bizalmi vagyonkezelés jogintézménye 800 éves. Idén az új PTK Magyarországon is lehetővé tette bárki számára, hogy éljen ezzel a hasznos és nagyon sok mindenre használható lehetőséggel. Az üzleti és magánéletben egyaránt rendkívül sok érdekből és módon használható a vagyon védelmére, annak biztonságba helyezésére, megóvására.  Milyen feltételekkel válhat egy szervezet bizalmi vagyonkezelővé, kik lehetnek eseti vagyonkezelők, mire vigyázzunk a tulajdonjogot is átruházó vagyonkezelői szerződés kötésekor, mire lehet praktikusan, előnyösen használni az új intézményt az üzleti életben és a magánéletben?  A bizalmi vagyonkezelői intézménnyel végre megoldható céges és magánvagyonunk teljes biztonságba helyezése bármiféle veszéllyel szemben.

A konferencia előadói tapasztalt jogászok, ügyvédek, adószakértők, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező üzletemberek azonnal használható, praktikus tanácsokkal szolgálnak az új jogintézmény előnyeiről.

Bizalmi vagyonkezelés

Céges és magánvagyon tökéletes biztonságba helyezése

Tekintse meg az eseményen készült képeinket!

 

Rendezők: BKIK. IX. Bank, Biztosítás és Vagyonkezelés Osztály – Piac & Profit

Időpont: 2014. december 4. 10.00−14.00
Helyszín:  Budapest, BCM Nagykereskedelmi Központ Konferenciaterem (XV. ker. Szentmihályi út 171. III. emelet.)

Korlátlan ingyenes parkolási lehetőség!

Szakmai támogató: BKIK XXVIII. Osztálya

Program:

Regisztráció: 9.30−10.00

10.00−10.30 Az új PTK bizalmi vagyonkezelést szabályozó törvényének ismertetése, értelmezése. Eseti és üzletszerű bizalmi vagyonkezelés lehetőségei.

Előadó: dr. Illés István ügyvéd, Réti, Antall & Társai Ügyvédi Iroda PricewaterhouseCoopers Legal

10.30−11.00 Milyen feltételeknek kell megfelelnie a bizalmi vagyonkezeléssel üzletszerűen foglalkozó szervezetnek? Milyen biztosítékok védik a vagyonukat átruházó megbízókat a bizalmi vagyonkezelői szervezettel szemben?

Előadó: dr. Menyhei Ákos, a STEP Hungary elnöke, a Hajdu és Menyhei Ügyvédi Iroda senior partnere

11.00−11.40 Mire lehet használni az üzleti és magánéletben a bizalmi vagyonkezelés lehetőségét? Örökösödéssel, üzletrésztulajdonnal, külföldi tőke idecsábításával, ingatlan-hasznosítással, -adásvétellel, kapcsolt vállalkozással, cégeladással, öngondoskodással stb. kapcsolatos tanácsok, tippek.

Előadó: dr. Magyar Csaba jogi igazgató, Crystal Worldwide Kft.

11.40−12.10 Konzultáció az előadókkal és kávészünet

12.10−12.40 Mire figyeljünk a bizalmi vagyonkezelői szerződések megkötésekor? A rugalmasan kezelhető szerződések részletei, a szerződések tartalmi és formai, valamint a biztonságot jelentő jegyeiről.

Előadó: dr. B. Szabó Gábor, a Balogh, B. Szabó, Jean és Társai Ügyvédi Iroda senior partnere.

12.40−13.10 A bizalmi vagyonkezelés adózási és illetékfizetési vonzatai, kötelezettségei, előnyei. Előnyös különbségek, amire érdemes odafigyelni.

Előadó: dr. Magyar Csaba jogi igazgató, Crystal Worldwide Kft.

13.10−14.00 Konzultáció az előadókkal és ebédszünet

14.00−14.30Üzleti kézfogó” A rendezvényen résztvevő cégek képviselőinek bemutatkozása szervezett rendszerben. Üzleti networking  program.

A KKV-AKADÉMIA 2014 őszi félév utolsó témája, időpontja:

Az egész napos rendezvények (szakmai konzultációk) részvételi díja:

1. Egy rendezvény részvételi díja: 12.000 Ft + áfa/rendezvény. Regisztráció rendezvényenként.

2. Figyelem, érdemes igénybe venni! Az egy cégtől egyszerre érkező több személy regisztrációja esetén a második, és további személy részvételi díja minden fajta regisztrációs ár 50 %-a! Kérjük, ehhez a regisztrációnál jelölje be a megfelelő mezőt (“céges kedvezmény”).

A részvételi díj tartalmazza a fogyasztás költségét, melyet a számlában külön tételként tüntetünk fel, valamint egy éves digitális Piac & Profit üzleti magazin előfizetést és az előadások prezentációit.

További felvilágosítás és információ:
Tel. : (1) 239 - 9597, E-mail : [email protected]