Cégátalakulási formák az ésszerű működés jegyében

A KKV-AKADÉMIA második őszi rendezvénye

Időpont: 2013. szeptember 24. , Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
  • Tematika nyomtatása

Volt már olyan helyzetben, hogy vállalkozásának cégformája korlátokat állított  üzleti tervei véghez vitelénél? Hallott a nagy cégek birodalmából fúziókról, összeolvadásokról, beolvadásokról, szétválásokról, kiválásról, csak nincs tisztában azok gyakorlati hasznosságáról, előnyeiről? Mikor, mire lehet a szervezeti átalakulási formákat előnyösen, célszerűen használni üzleti tervei érdekében? Vagy a cégmegszüntetés adózási, jogi stb. következményeit szeretné megismerni? Ha tudni akar a gyakorlatias részletekről, várjuk a KKV-AKADÉMIA második szakmai konzultációján.

Cégátalakulási formák az ésszerű működés jegyében 

– Milyen okokból válasszuk az átalakulást? –  

A BKIK IX. Banki, Biztosítási Osztálya és a Piac & Profit rendezvénye

Időpont: 2013. szeptember 24., 10.00-15.30
Helyszín: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Budapest, Krisztina körút 99.

Keveset tudunk a gazdasági szervezetek átalakulásának lehetőségeiről, előnyeiről. A cég életében sok olyan szempont jöhet elő, amikor végig kell gondolni a szervezeti formák, működések változtatását a kedvezőbb gazdálkodási feltételek megteremtése érdekében.

A KKV-AKADÉMIA  rendezvényén hasznos részleteket tudhatunk meg az egyik társasági formából a másikba átalakulások gyakorlati okairól, a fúziók, szétválások előnyeiről, költségeiről, miértjeiről. Megtudhatjuk, mikor van gazdasági célszerűsége a társaságok megszüntetésének, újak alakításának, társulások létrehozásának, tevékenységek külön társaságokba szétszedésének, holdingszerű cégszervezeti rendszer létrehozásának.

Tájékozódhatunk az átalakulások adózási vonatkozásairól is, melyek alapvetően befolyásolhatják döntéseinket.

Jogászok, adószakemberek, pénzügyi szakértők, gyakorló vállalatvezetők osztják meg gyakorlati és elméleti tudásukat előadások és személyes konzultáció keretében.

Program

9.30−10.00: Regisztráció

10.00−10.40 Nyitóelőadás: Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Előadó: Stieberné Hörcsik Mária könyvvizsgáló, adószakértő, Saldo Zrt.

10.40−11.40

  1. Egyesülés (fúzió): Az összeolvadás és beolvadás (felvásárlás). Mikor és miért válasszuk ezeket az átalakulási formákat. Milyen adózási, jogi vonatkozásai vannak mindkét félre nézve.
  2. Szétválás, kiválás: Mi a különbség a kettő között? Mikor érdemes elválásban gondolkodni. Mi az ára?
  3. Vállalati forma átalakítása: Miért és mikor éri meg vállalakozási formát változtatni? Egyszerűbből a bonyolultabb formába és a bonyolultabból az egyszerűbbe átalakulás tudnivalói.

Előadó: Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, Nehéz-Posony Ügyvédi Iroda

11.40−12.00 Konzultáció és kávészünet

12.00−12.40 Előnyös szervezeti formák nemzetközi megoldáscsokorban. Érdemes kitekintenünk, főleg az adózási vonatkozások miatt határainkon túlra, amikor szervezeti átalakulásban gondolkodunk.

Előadó: Dr. Magyar Csaba jogi igazgató, Crystal World Wide Ltd.

12.40−13.40 Konzultáció és ebédszünet
(benne 20 perc Üzleti Kézfogó)

13.40−14.40

1.  Megszűnés: Csőd-, felszámolási eljárás, végelszámolás. Mikor melyiket használjuk, válasszuk, milyen jogok és kötelességek járnak együtt ezekkel a megoldásokkal?

2. A vagyonmérleg jelentősége. Érdemes-e átértékelni a vagyonunkat? Milyen költségvonzatai vannak vagyonunk megjelenítésének a könyveinkben?

Előadó: Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, Nehéz-Posony Ügyvédi Iroda

14.40− Konzultáció az előadókkal

14.50−15.20 Üzleti kézfogóa rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással. (Szervezett rendszerben, névjegycserével.) Kétszer 20-20 perc a programon belül (ebédszünetben és a rendezvény végén).

Részvételi díj: 13.000.- Ft + Áfa/fő (Egy cégtől érkező második, harmadik fő 50% kedvezménnyel jöhet)
A részvételi díj tartalmazza: egész napos ellátás, egy éves Piac & Profit előfizetés, résztvevők listája, trénerek prezentációi.

Üzleti kézfogó
Figyelem: Új szolgáltatás a Piac & Profit Konferenciáin! A Piac & Profit konferenciái nem csak a gyakorlati üzleti életben azonnal használható információkat, tudásokat adnak át a résztvevőknek, hanem lehetővé teszik, hogy a konferencián megjelenők egymással is megismerkedhessenek, üzleti kapcsolatokat építsenek. Ennek érdekében a Piac & Profit az őszi konferenciáin bevezeti a konferencia-résztvevők egymás közötti üzleti ismerkedését elősegítő „Üzleti kézfogó” programot. Ezentúl már nem csak a hasznos tartalom, hanem az networking-építés miatt is érdemes eljönni a rendezvényeinkre.

A KKV-AKADÉMIA 2013. őszi témái, melyekre egyben és külön-külön is lehet regisztrálni:

 

Részvételi díj

A részvételi díj: 13.000.- Ft + Áfa/fő

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj fizetése alól.


2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési- és számlázási adatokat is.


3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.


4. Lemondást csak írásban fogadunk el 2013. szeptember 13-ig. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani  nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetése kötelező, a részvételi díj rendezése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.


A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát a [email protected] e-mail címen jelezze!


5. A rendezvényt megelőző napokban regisztrálókat kérjük, hogy a részvételi díj helyszíni fizetésére legyenek szívesek készülni.


6. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot.Lemondási feltételek

A regisztráció lemondását 2013. szeptember 13-ig (péntek) áll módunkban elfogadni, amely esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük.


Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a tréningen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni. A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát a [email protected] e-mail címen jelezze!


Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen:
e-mail: [email protected],
fax : (1) 239 - 9595Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

További konferenciák

Pénz, de honnan?

nov
15

Kecskemét, Árpád krt. 4., Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Pénz, de honnan?

nov
29

Budapest, The Experience Center, Szentmihályi út 171. 3. emeleti konferenciaterem