Pénzünknél maradva. Követeléskezelés eredményesen

A KKV-AKADÉMIA első őszi rendezvénye

Időpont: 2013. szeptember 11. , Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
  • Tematika nyomtatása

Ha nagy a kinnlevősége, önnek szól ez a rendezvény. Miért hitelez a vevőinek? Miért nem fejlesztésre költi a pénzét? Ha már benn van a körbetartozási spirálba azért, ha még nem, azért jöjjön el a KKV-AKADÉMIA első őszi rendezvényére.

Pénzünknél maradva.

Követeléskezelés eredményesen

A BKIK IX. Banki, Biztosítási Osztálya és a Piac & Profit rendezvénye

Időpont: 2013. szeptember 11., 10.00-16.00
Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

A kkv-k mindennapjainak  legnagyobb problémája, hogyan fizettessék ki a vevőkkel  időben, illetve rövid fizetési határidővel  jogos követelésüket. A nagyvállalati vevők rendkívül hosszú fizetési határidőt nyomnak ki belőlük, a kisvállalatok között pedig egyre több a megbízhatatlan egzisztenciájú.

Ez nem más, mint adóshitelezés. Sok esetben a kisvállalatok hiteleznek nagy bankoknak, tőkeerős nagyvállalatoknak is. Nem beszélve az államról, önkormányzatokról.

Ha sok, nem likvid pénzünk van, veszélybe kerül a működésünk. Mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük? A gyakorlati életet ismerő pénzügyi, adózási, jogi szakemberektől azonnal hasznosítható információkat kaphatunk.

Program:

Regisztráció: 9.30−10.00

10.00−10.10 Nyitóelőadás: Átfogó kép  a fizetésképtelenség, vevőkövetelés állapotáról, problémájáról, általános tendenciájáról, a körbetartozás üzleti hatásairól, a megoldásokról, azok elterjedéséről.
Előadó: Merész István kereskedelmi igazgató, Euler Hermes Magyarország

10.10−10.40
Faktorálás. Követelésvásárlás vagy követelés előfinanszírozás? Hogyan, mennyiért működnek ezek a szolgáltatások, melyik mikor éri meg.
Előadó: Dr. Baltay Zsombor vezérigazgató, GF Faktor Zrt.

10.40−11.00
Credit Management a gyakorlatban. Új kihívások a változó gazdasági környezetben. –Követeléskezelési technikák, kockázatkezelés válság idején.
Előadó: Schmidt Ákos, Credit Management Group

11.20−11.40
A vagyonbiztosítások és a vevőkövetelések biztosításának sajátos helyzete. Mi a hitelbiztosítás?
Előadó: Harsányi Gábor piacelemző, Euler Hermes Magyarország.

11.40−12.00 Konzultációs és kávészünet

12.00−13.00
Követeléskezelés a jog eszközeivel

Hogyan érvényesítsük erősebben szerződéseinkben a követeléseinkhez való jogunkat?
Hogyan használjuk a fizetési felszólítások intézményét, mire figyeljünk, hogy az ezt követő jogi lépéseknek érvényt szerezzünk?
A felszámolás vagy fizetési meghagyás?  Költségeik, előnyeik, kockázataik.
Előadó: Dr. Hatházi Vera ügyvéd, Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda.

13.00−14.00 Konzultáció az előadókkal és ebédszünet
(benne 20 perc Üzleti Kézfogó)

14.00−14.20
Megbízható partnerállomány és a követeléskezelés titka.
Előadó: Bak Boglárka, Opten Informatikai Kft.

14.20−14.40
Informatikai megoldás  a követeléskezelésre. Automatizált követeléskezelő modulok.
Előadó: Dr. Sándor Csaba, Ikron Kft.

14.30−14.50 Követeléskezelés a mediáció segítségével.
Előadó: Szilágyi András, BKIK Mediációs Osztály

14.50− Konzultáció az előadókkal

14.50−15.10
Üzleti kézfogó
a rendezvényen résztvevők ismerkedése egymással. (Szervezett rendszerben, névjegycserével.) Kétszer 20-20 perc a programon belül (ebédszünetben és a rendezvény végén).

 

Üzleti kézfogó
Figyelem: Új szolgáltatás a Piac & Profit Konferenciáin! A Piac & Profit konferenciái nem csak a gyakorlati üzleti életben azonnal használható információkat, tudásokat adnak át a résztvevőknek, hanem lehetővé teszik, hogy a konferencián megjelenők egymással is megismerkedhessenek, üzleti kapcsolatokat építsenek. Ennek érdekében a Piac & Profit az őszi konferenciáin bevezeti a konferencia-résztvevők egymás közötti üzleti ismerkedését elősegítő „Üzleti kézfogó” programot. Ezentúl már nem csak a hasznos tartalom, hanem az networking-építés miatt is érdemes eljönni a rendezvényeinkre.

 

A KKV-AKADÉMIA 2013. őszi témái, melyekre egyben és külön-külön is lehet regisztrálni:

 

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj fizetése alól.

2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési- és számlázási adatokat is.

3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.

4. Lemondást csak írásban fogadunk el 2013. augusztus 30-ig. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani  nem lehet. A megrendelés alapján kiállított számla megfizetése kötelező, a részvételi díj rendezése alól a rendezvénytől való esetleges távolmaradás sem mentesít.

A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát a [email protected] e-mail címen jelezze!

5. A rendezvényt megelőző napokban regisztrálókat kérjük, hogy a részvételi díj helyszíni fizetésére legyenek szívesek készülni.

6. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a rendezvényen csak azok a regisztráltak vehetnek részt, akik a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot.

Lemondási feltételek

A regisztráció lemondását 2013. augusztus 30-ig (péntek) áll módunkban elfogadni, amely esetben a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük.

Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a tréningen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni. A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát a [email protected] e-mail címen jelezze!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen:
e-mail: [email protected],
fax : (1) 239 - 9595

Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

További konferenciák

Pénz, de honnan?

okt
25

Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6., Gazdaság háza, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Okos cég

nov
07

Sugár Üzletközpont Rendezvénykomplexum, 1148 Budapest, Örs vezér tere 24. (Mozibejárat 2. emelet)

Pénz, de honnan?

nov
15

Kecskemét, Árpád krt. 4., Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara