Zöldenergiás startup-versenyt hirdettek

2016. május 31. kedd - 10:08 / PP/MTI
  •    

A fenntartható energiaellátás és zöldenergia tematikában hirdetett nemzetközi versenyt a KIC InnoEnergy. A legjobb három pályázat hatmillió forintos pénzdíjat nyer.

napelem_öntisztulo

A három legjobbnak ítélt startup összesen közel 6 millió forintnyi pénzdíjat, illetve egyenként közel 50 millió forint értékű úgynevezett akcelerátor programban való részvételi lehetőséget nyer. Ennek részeként részben további készpénzhez, részben üzletfejlesztést támogató, nemzetközi mentori szolgáltatáshoz jutnak – hangsúlyozta a magyarországi elődöntő lebonyolítója, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

A kiírás angol nyelvű, részletes ismertetőjét itt olvashatja!

A verseny döntőjét 2016. szeptember 20-án tartják Varsóban, a budapesti elődöntőt június 27-én rendezik meg. A hazai eseményen legjobban szereplő két magyar startup automatikusan bejut a fináléba.

A nevezéseket 12 országból – Bulgáriából, Romániából, Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Litvániából, Lettországból, Észtországból, Lengyelországból és Görögországból, június 10-ig várják – olvasható a közleményben.

A versenyt szervező KIC InnoEnergy multinacionális, energiaipari vállalatok, egyetemek és kutatóközpontok közreműködésének köszönhetően létrejött európai szervezet, melynek célja, hogy elősegítse az innovációt a fenntartható energia területén, az ipar, a kutatás-fejlesztés és felsőoktatás együttműködésének serkentésével.

Van egy ötlete? Ötvenezer eurót érhet
Az EIT Digital immár harmadik alkalommal hirdeti meg pán-európai startup versenyét, az EIT Digital Challenge-et. Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásait keresik, hogy segítsék őket a növekedésben.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor