Úszó erőmű a Murán

2012. szeptember 19. szerda - 12:13 / piacprofit.hu
  •    

Napkollektoros energiarendszerrel működő iszapszárító csarnokot építenek, valamint a Murára kihelyezett úszó erőművet helyeznek üzembe a Zala megyei Tótszerdahelyen.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen
A háztetőkön vagy a sivatagokon kívül sok kihasználatlan hely kínálkozik még, amelyek befoghatók a napenergia hasznosítására. Start up cégek elhagyott bányatavakat és vegyipari melléktermékeket tartalmazó medencéket fednek le szolárpanelekkel, hogy tulajdonosaik hasznot húzhassanak e területekből is. A témáról bővebben itt olvashat!

A Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttműködési program keretében az iszapszárító és tároló csarnok tervezésére majdnem  80 ezer eurós támogatást nyert el a település. A létesítmény segítségével naponta  5 ezer köbméternyi iszapból 500 köbméter szárított iszap keletkezik, amit a környékbeli szántóföldeken tápanyagként hasznosítanak.

A projekt keretében üzembe helyezik a Murára kihelyezett úszó áramtermelő berendezést is, amely a becslések szerint annyi áramot termel, amelyből biztosítani tudják a falu közvilágítását.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor