Új nukleáris üzemanyag prototípussal rukkoltak elő

2010. április 06. kedd - 12:25 / Sajtóközlemény
  •    

A világ egyik vezető nukleáris üzemanyag-gyártója, a TVEL az Egyesült Államok és Európa mellett az ázsiai piacokon is népszerűsíteni kívánja a nyugati típusú atomerőművek számára kifejlesztett új nukleáris üzemanyag prototípusát, a kvadrat üzemanyag-kazettát.

Az orosz Atomenergoprom holdingba tartozó vállalat Oroszországba, valamint Európa és Ázsia 15 országába szállít nukleáris üzemanyagot, köztük Magyarországra is. A Paksi erőművet több mint 25 éve látja el. Vaszilij Konsztantyinov, a vállalat alelnöke Kínát és Indiát említette a cég legígéretesebb potenciális piacaiként. A vállalat a lehető legnagyobb számú üzemeltetőt kívánja bevonni az új üzemanyag-kazetta engedélyeztetésébe.

A cégvezető szerint a kvadrat üzemanyag-kazetta gyártása más gyártókkal együttműködésben hamarosan elérheti azt a kereskedelmi mennyiséget, amely lehetővé  teszi a nyugati típusú atomerőművek üzemeltetői számára az üzemanyag-beszerzési forrásaik diverzifikálását.

A 76 erőmű-reaktorba és 30 kutatóreaktorba, valamint az atommeghajtású orosz flottába szállító cég alelnöke azt szeretné, ha az új terméket az európai és amerikai piacra való terjesztéssel párhuzamosan hamarosan az ázsiai piacon is hamar engedélyeztetni tudná.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor