Stop műanyag! Siker lett a Greenpeace akciója

2018. október 03. szerda - 17:07 / piacesprofit.hu
  •    

Rekordszámú aláírást gyűjtött a Greenpeace Magyarország a műanyag zacskók betiltása érdekében. A kezdeményezés minden idők eddigi legsikeresebb hazai online környezetvédelmi akciója.

A „Stop műanyag”-petíció rekordszámú aláírását a környezetvédők ma átadták az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak. A Greenpeace azt várja, hogy a lakosság akaratával összhangban az Országgyűlésben mihamarabb szülessen törvény a műanyag hulladékok visszaszorítására. 

Fotó: Flickr/European Parliament

Fotó: Flickr/European Parliament

Egy éve is már közel voltunk ahhoz, hogy törvény korlátozza a műanyag zacskók használatát, de az utolsó pillanatban ez meghiúsult. Nem engedhetjük meg, hogy tovább halogatódjon az érdemi intézkedés. Emberek tízezrei mozdultak meg az utóbbi hónapokban hazánkban is, és követelnek valódi megoldást a műanyagszennyezés megszüntetésére online, az utcán és a mindennapokban is. Ideje, hogy hazánk döntéshozói is cselekedjenek” – nyilatkozta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse.

Betiltották a nejlonzacskókat Romániában
Romániában a jövő év első napjától nem lehet forgalomba hozni vékony és vastag műanyagszatyrokat. E termékek importját már idén beszüntetik.

A Greenpeace Magyarország az átadott aláírásokat követően azt várja az országgyűlési képviselőktől: az emberek akarata szerint szavazzák meg az ITM jelenlegi törvénytervezetét az októberben várható szavazáson, és első lépésként tiltsák be a műanyag zacskókat. Az ökológiai katasztrófát okozó és az egészségünkre is kockázatos egyszer használatos műanyag termékek kora lejárt.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor