Nullázható a rezsiköltség!

2014. január 23. csütörtök - 16:05 / piacesprofit.hu
  •    

Tudta Ön, hogy pár éven belül már kizárólag csak „közel nulla energiaigényű” épületeket lehet építeni Magyarországon? A passzív házak iránt érdeklődőknek ajánljuk a VII. Magyar Passzívház Konferenciát.

Azokat a házakat, melyeket energia- és környezettudatosság jellemez – ma már több elnevezéssel is illetik – először csak passzívházról beszéltünk, ma már ismerünk aktívházat, 0 széndioxid kibocsátású épületet. Mindegyiknél legfontosabb közös szempont, hogy energiatakarékos legyen, és minél kevesebb káros anyagot bocsásson ki. Az energiaárak emelkedése, a klímaváltozás, az uniós előírások mind annak fontosságát hangsúlyozzák, hogy a tervezői feladatnak ezeket az igényeket kell szolgálnia, annak érdekében, hogy megszülethessen a „jó ház”, mely szerkezetében, gépészeti megoldásában egyaránt környezettudatos.

VII. Magyar Passzívház Konferencia
Fokozottan energiatudatos épületek gépészeti és szerkezeti megoldásai
Időpont: 2014. február 19. szerda
Helyszín: SYMA Sport- és Rendezvényközpont, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

A VII. MAPASZ konferencia témájában tovább gazdagodik, így többek között előadás hangzik el

– a minősítésről,

– az életciklus elemzésről,

– alternatív energiákról,

– kéményről és a kandallóról,

– a különböző napelemekről,

– világításról,

– épületautomatizálásról stb.

A gazdag program mellett néhány, évek óta sikeresen működő épületet is megismerhetnek a konferencia résztvevői, így többek között egy négylakásos passzív társasházat és egy most épülő 100 lakásos épületet is.

Az információk a MAPASZ honlapján megtalálhatóak, azok folyamatosan frissülnek.