Mobil alkalmazás jelzi, ha szennyezett levegő fenyeget

2019. augusztus 23. péntek - 18:38 / piacesprofit.hu
  •    

Németországban letölthetjük a Környezetvédelmi Hivatal applikációját, amely részletesen tájékoztat a légszennyezettség fokáról ott, ahol éppen tartózkodunk.

Az alkalmazást megnyitva rövid tájékoztatót olvashatunk, majd megjelenik az ország 300 mérőpontjának térképe, így kiválaszthatjuk a hozzánk legközelebb esőt. Arra kattintva megtudjuk, milyen az adott övezetben a levegő finompor- , ozón és nitrogén-dioxid tartalma, valamint mely időpontban mérték azt. A rendszer az adatok alapján jelzi a levegő minőségét, a “nagyon jótól” a “nagyon rossz” kategóriáig.

depositphotos.com

depositphotos.com

A fentiek alapján a polgár ajánlásokat is olvashat. Miszerint ha “nagyon jó” a légminőség, kitünőek a feltételek a szabadban való tartózkodáshoz. Amennyiben viszont “nagyon rossz” a helyzet, azt tanácsolják: akinek légzési nehézségei vannak, kerülje a testi erőfeszítéseket a szabadban. Erre csak akkor figyelmeztetnek, ha mindhárom károsanyag szennyezi a levegőt.

Az ingyenes alkalmazás használója azt is megtudhatja, korábban milyen adatokat mértek az adott területen és beállíthatja, hogy figyelmeztetéseket kapjon, ha lakó- vagy munkahelyén erősen szennyezett levegő fenyeget. (t3n.de)