Holnap hagyd otthon az autót, pattanj bringára

2018. április 21. szombat - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

Holnap a bringásoké lesz a főváros. Az I bike kerékpáros felvonulás 15 órakor a Tabánból indul, innen az Erzsébet hídon tekernek át Pestre – közölte a Kerékpáros Klub.

 

Az útvonal újdonságai közé tartozik a pesti és budai alsó rakpartok északi szakaszai és az Árpád híd. A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg.BIKE

A Tabánból a Városligetbe érkező felvonulás végigmegy a Margitszigeten és a Váralagúton, a Lánchídon és az Andrássy úton. Több olyan pontot is érintenek, ahol tilos hétköznap kerékpározni.

A felvonulás zenével, piknikkel, programokkal és bringaemeléssel ér véget a Városligetben, ahol több kerékpáros-kezdeményezéssel is találkozni lehet.

Idén először rövidített útvonalon várják azokat a családokat, ahol a gyerekek már kinőtték a gyerekülést, de a teljes útvonal még hosszú lenne. Az I bike Mini gyülekező 15:30-kor lesz a Liszt Ferenc téren, ahol a menet elejéhez csatlakozva, a nekik fenntartott sávban tekerhetnek ki a Városligetbe.

P+R parkoló nyílt kerékpárosoknak Bécsben
Kerékpárok számára létesítettek P+R parkolót Bécsben, jelezte a város külképviseleti irodája. A liesingi pályaudvarnál található zárt kerékpártárolóban 28 bringának van hely; egy napra 70 centért lehet letenni a biciklit.