Hárommilliárdos keret károsanyag-kibocsátás mérséklésére

2018. október 28. vasárnap - 18:00 / PP/MTI
  •    

Hárommilliárd forint támogatást lehet igényelni háztartásinagygép-cserére, valamint az elektromos autók vásárlásának támogatására indított pályázaton - mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A tavalyi pályázati kereteket megemelve a háztartási nagygépek cseréjére kétmilliárd, elektromos autók vásárlására hárommilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Még lehet jelentkezni a Középvállalati Fejlesztési Programra
Már több mint 200 vállalkozás kap tanácsokat a további növekedéshez az uniós Középvállalati Fejlesztési Program keretében, közölte a pályázatokat elbíráló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre a korábbi pályázati feltételeknek megfelelően csak magánszemélyeknek nyújthatnak be támogatási kérelmet. Az elnyert támogatás a gép energiahatékonysági besorolástól függően vételárának maximum felét fedezi. A besorolás szerinti A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

A tisztán elektromos autók vásárlására magánszemélyek mellett gazdasági társaságok és önkormányzatok is pályázhatnak. Támogatást a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forintig lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték az elektromos autók esetén.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek