Filmes helyett igazi természetet tervez az Oscar-díjas mester

2015. október 10. szombat - 10:01 / klímablog
  •    

A kultikus rajongásnak örvendő, Oscar díjas anime filmrendező, Hayao Miyazaki hátat fordít a filmkészítésnek és természeti értékeket megőrző parkot hoz létre egy eldugott szigeten. Persze már megrajzolta az első látványterveket.

Az Oscar-díjas mester.
(fotó: wikipedia)

A 74 éves művész évekkel ezelőtt bejelentette, hogy visszavonul a filmkészítéstől és stúdió a Studio Ghibli vezetését is átadja fiának. Mégsem akar a babérjain ülni.

Élete hátralévő részében egy csodás sziget megteremtésén fog fáradozni, ahol a természeti értékeket vonultatná fel a látogatóknak. Saját vagyonából 2,5 millió dollárt készül költeni a projektre, adta hírül a japán Kyodo hírügynökség.

Döntése persze nem meglepő, hogy belegondolunk, hogy mozgóképes fabuláit átitatja a természet iránti áhítat. A célközönség természetesen a gyerekek lesznek, akik mindig is kedvelték műveit.

A létesítmény 2018-ban nyitja meg kapuit Kumejima szigetén, amely Okinawától 88 kilométerre nyugatra található. A szigeten 2 szintes vendégház is helyet kapna, amelyben 30 gyereket lehet majd elszállásolni egyszerre. A földterületet Kumejima városa adományozta a projektnek. További részleteket Miyazaki egyelőre nem hajlandó elárulni.

Miyazaki pályafutása során számos társadalmi ügyet támogatott és környezetvédőként is számon tartják. Az építkezés 2016 áprilisában veszi kezdetét.

Zöld sztárok: Julia Roberts komposztálna, Orlando Bloom a ökootthonra esküszik
Körülnéztünk, kik a leginkább ökotudatos hírességek. Van akik csak újabban ébredtek fel az ökológiai kihívásokra, veszélyekre és válaszoltak rá életmódjuk megváltoztatásával, de van akinél mindez már sok évtizedes szenvedély. Kattintson!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor