Filmes helyett igazi természetet tervez az Oscar-díjas mester

2015. október 10. szombat - 10:01 / klímablog
  •    

A kultikus rajongásnak örvendő, Oscar díjas anime filmrendező, Hayao Miyazaki hátat fordít a filmkészítésnek és természeti értékeket megőrző parkot hoz létre egy eldugott szigeten. Persze már megrajzolta az első látványterveket.

Az Oscar-díjas mester.
(fotó: wikipedia)

A 74 éves művész évekkel ezelőtt bejelentette, hogy visszavonul a filmkészítéstől és stúdió a Studio Ghibli vezetését is átadja fiának. Mégsem akar a babérjain ülni.

Élete hátralévő részében egy csodás sziget megteremtésén fog fáradozni, ahol a természeti értékeket vonultatná fel a látogatóknak. Saját vagyonából 2,5 millió dollárt készül költeni a projektre, adta hírül a japán Kyodo hírügynökség.

Döntése persze nem meglepő, hogy belegondolunk, hogy mozgóképes fabuláit átitatja a természet iránti áhítat. A célközönség természetesen a gyerekek lesznek, akik mindig is kedvelték műveit.

A létesítmény 2018-ban nyitja meg kapuit Kumejima szigetén, amely Okinawától 88 kilométerre nyugatra található. A szigeten 2 szintes vendégház is helyet kapna, amelyben 30 gyereket lehet majd elszállásolni egyszerre. A földterületet Kumejima városa adományozta a projektnek. További részleteket Miyazaki egyelőre nem hajlandó elárulni.

Miyazaki pályafutása során számos társadalmi ügyet támogatott és környezetvédőként is számon tartják. Az építkezés 2016 áprilisában veszi kezdetét.

Zöld sztárok: Julia Roberts komposztálna, Orlando Bloom a ökootthonra esküszik
Körülnéztünk, kik a leginkább ökotudatos hírességek. Van akik csak újabban ébredtek fel az ökológiai kihívásokra, veszélyekre és válaszoltak rá életmódjuk megváltoztatásával, de van akinél mindez már sok évtizedes szenvedély. Kattintson!