Fenntarthatóságba fektet a Mars csoki gyártója

2018. június 05. kedd - 09:00 / piacesprofit.hu
  •    

Egymilliárd dollárt különít el fenntarthatósági célokra a világ egyik legnagyobb édességgyártója, a Mars. 2050-ig 67 százalékkal csökkentenék az üvegházgáz-kibocsátásukat.

A leginkább a Mars csoki, illetve a Pedigree és Whiskas állateledelek gyártójaéknt ismert cég mintegy egymilliárd dolláros beruházást indított útnak “Fenntarthatóság egy generáció alatt” névvel 2017 szeptemberében, amely számos előremutató és ambiciózus, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak megfelelő törekvést fogalmaz meg. A terv legjelentősebb céljai közé tartozik a környezeti hatások csökkentése, a vállalat értékláncában dolgozó és csaknem egymillió ember munkakörülményeinek javítása.

Még az Északi-sark is tele van szeméttel
Miért termelünk olyan sok szemetet? Több oka van. Túlfogyasztunk. Túl sok mindent csomagolunk plasztikba. Sok helyen nincsenek megfelelő hulladékújrafeldolgozó üzemek.

A vállalat közleményében azt írta, a 2015-ös évhez képest 25 százalékkal mérsékelték a közvetlen működéshez kapcsolódó üvegházhatású gázok kibocsátását, ami azt jelenti, hogy 2007 óta közel egyharmados csökkenést értek el.  A mostani program alapján 2025-ig 27 százalékkal, 2050-ig pedig 67 százalékkal csökkentenék tovább a kibocsátást.

A cél a zéró kibocsátás

A tervben meghatározott célok elérése érdekében a Mars két nagyobb szélerőműparkot működtet: 2015 eleje óta a texasi Mesquite Creek-ben, valamint 2016 májusától a skóciai Moy-ban. A két évvel ezelőtt felvásárolt skóciai létesítmény jelentősen hozzájárul a Mars fosszilis energiahasználattal, illetve üvegházhatású gázkibocsátással kapcsolatos törekvéseihez 20 turbinájával és 125 ezer megawatt/óra teljesítményével. A skóciai létesítmény által termelt árammennyiség teljes mértékben fedezi a Mars irodáinak és üzemeinek működését az Egyesült Királyságban, amely egyenlő 1,8 milliárd alutasakos Whiskas macskaeledel legyártásával.

A texasi szélerőműpark jelenleg is elegendő áramot biztosít a Mars teljes amerikai működésének, amely megfelel 61 ezer átlagos amerikai háztartás áramellátásának. Az Egyesült Királyságon, valamint az Amerikai Egyesült Államokon kívül a vállalat jelenlegi működésének 100 százalékát megújuló forrásokból előállított villamos energiával biztosítja Belgiumban, Brazíliában és Litvániában, hamarosan pedig további országok csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Elindult a Piac & Profit Online Akadémia!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor