Több száz fát mentenek meg a papírgyűjtéssel

2010. február 22. hétfő - 20:28 / Sajtóközlemény
  •    

Az új iskolai félévben is folytatódik az INEST és a Zöld Iroda Ellátó közös papírgyűjtési akciója, amelyhez már számos budapesti és vidéki oktatási intézmény is csatlakozott. Az akció keretében több száz tonna papír begyűjtését tervezi a két cég, amely több száz fa megmentését jelenti.

Az általános iskolákba és gimnáziumokba a dobozok kihelyezése folyamatban van, ugyanakkor már közel 100 darab gyűjtőbe történik a felesleges papír gyűjtése. A két szervezet együttműködésének célja annak megakadályozása, hogy az oktatási intézményekben felhalmozódott iratok, feleslegesen kinyomtatott lapok, jegyzetek vegyes hulladékként végezzék. A két cég díjmentesen helyezi ki az iskolákban praktikus szelektív gyűjtőit, amelyeket igény szerint rendszeresen ürít is. Az INEST Nonprofit Kft. ezzel is támogatja a gyermekek környezetközpontú szemléletének kialakítását, amelyet a diák remélhetőleg otthonában is érvényre juttat.

Az iskolákban összegyűjtött magas minőségű irodai papírból jó minőségű, 100 százalékban újrahasznosított (recycled) alapanyagú háztartási higiéniai papírtermékek gyártását segítik – ellentétben az utcai szelektív szigetekben összegyűlt papírral, amelyekből általában csak alacsony minőségű kartont gyártanak. A 2008 ősze óta működő INEST eddig 420 tonna papírt gyűjtött össze, ez 714 tonna faanyag helyettesítését, kiváltását jelenti – azaz a cég 2520 szál 20 méteres fát mentett meg már eddigi munkája során. 

Bármilyen típusú oktatási intézmények jelentkezését szívesen fogadják az akció keretében, akik elkötelezzettek a szelektív papírgyűjtés mellett és ilyen módon hozzájárulnak a környezet védelméhez, valamint a diákok környezettudatosságának fejlesztéséhez.