Mi köze van egymáshoz Trumpnak, Gandhinak és a pillangóknak?

2018. április 23. hétfő - 10:05 / piacesprofit.hu
  •    

Jöjjön el Ön is László Ervin „A kozmosz intelligenciája” című könyvének magyarországi könyvbemutatójára és a könyv megjelenése alkalmából rendezendő kerekasztal-beszélgetésre.

A beszélgetés címe: „Mi köze van egymáshoz Trumpnak, Gandhinak és a pillangóknak, avagy mit tehet egyetlen ember, hogy megmentse a világot?”

Időpontja: 2018. május 17., csütörtök, 18:00 és 20:00 között

Helyszíne: Zwack Múzeum és Látogatóközpont (1095, Budapest, Soroksári út 26.)

Az est háziasszonya: Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke

A szerző beszélgetőpartnerei:

Bauer Zsolt, Kerekes Sándor, Lakatos Zsófia

Molnos Zselyke, Palkó Zsolt, Sági Mária

Szlávik János, Ürge-Vorsatz Diana

A beszélgetést vezeti: Bombera Krisztina

Regisztráció: Budapest Klub Alapítvány [email protected]mail.com

László Ervin
László Ervin Budapesten született 1932. június 12-én, tudományfilozófus, író, zongoraművész, akinek az általános evolúció- és rendszerelmélet és a tudományfilozófia a szakterülete. A csodagyereknek számító László Ervin kilencévesen adta első koncertjét a Vigadóban és 1966-ig híres zongoraművészként járta a világot. 1948-ban költözött az Amerikai Egyesült Államokba: a New York-i Columbia Egyetemre járt. 1972-ben a Princeton Egyetemen tartott előadásokat a nemzeti kapcsolatokban alkalmazható általános rendszerfilozófiáról. Ekkor kezdett el foglalkozni a biológiai és fizikai fejlődés nézeteit, az emberi és társadalmi fejlődéssel egyesítő elméletével. Ennek eredményeképpen Aurelio Peccei felkérte, hogy a Római Klub (amelynek később tagja lett) készítsen egy tervezetet arról, mi legyen a kormányok, közösségek, üzletemberek feladata az 1970-es és 80-as években. A Budapesti Klubot alapító professzor néhány műve magyarul: Harmadik évezred, A tudat forradalma, Káoszpont, Világváltás.