Magyarország is ott van az InnoEnergy HUB hálózatán

2017. szeptember 13. szerda - 12:12 / piacesprofit.hu
  •    

Az EH Invest Zrt. nyerte el Európa vezető fenntarthatósági vállalatának pályázatát, mely által hazánkban is létrejött az ökoszisztémák összekapcsolására szolgáló InnoEnergy HUB. A hálózat legfőbb célja összekötni az energetikai iparág innovatív szereplőit, illetve különböző szolgálatásokkal segíteni a startup vállalkozásokat és KKV-kat nemzetközi piacokra jutni.

 

Az InnoEnergy HUB-ok elsődleges feladata az ígéretes, fenntarthatósággal, illetve energetikával foglalkozó vállalkozási ötletek a felkutatása és támogatása. Ezen felül fontos szerepet tölt be a különböző iparági szereplők, befektetők bevonása, illetve mentori programok szervezése az InnoEnergy közösség tagjainak számára.

Kép: PP Archív

Kép: PP Archív

„Az energetika területe nem a legkönnyebb iparága a startup vállalkozásoknak, ezért fontos, hogy megfelelő támogatást, kapcsolati hálót és minél előbbi globális validációt kapjanak az ezen a területen induló vállalkozások. Az EH Invest az InnoEnergy partnereivel, illetve hazai nagyvállalatokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel együttműködve alakítja ki azt az ágazati közösséget mely hatékonyan tudja támogatni az energetikai vállalkozások nemzetközi piacra jutását.” – Mondta el Kovács Zsolt, az EH Invest ügyvezetője.

A mostani bővüléssel már 13 országban működő InnoEnergy HUB-ok célja egy olyan hálózat felépítése, mely összekapcsolja a régiós innovációs közösségeket, valamint szolgáltatásokat nyújt a helyi energetikai, fenntarthatósági startup

Szupergyors mosógéppel a nemzetközi piac felé
Szeptember 11-ig tart a jelentkezési időszak Európa legnagyobb, fenntartható energiaipari startupoknak szóló versenyére. Tavaly két magyar startup, a GreenerGizer és a Leap is döntőbe jutott. Utóbbi alapítóját, Fischer Zoltánt kérdeztük a versenyről és szupergyors mosógépeket fejlesztő startupjáról.

vállalkozások számára.

„Az InnoEnergy iparági befektetőként az innováció bármely szakaszában lévő vállalkozás számára nyújt szolgáltatásokat: startupok számára hazai és nemzetközi akcelerációt és inkubációt, KKV-k számára a nemzetközi terjeszkedést segítő finanszírozást és mentorálást, egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok számára nemzetközi együttműködésben végezhető termékfejlesztésre fordítható befektetési forrásokat és üzleti támogatást. Az egyetemisták 12 külföldi egyetemen és 3 üzleti iskolában végezhetik ösztöndíjjal mesterfokú tanulmányaikat az InnoEnergy képzésein.” – fejtette ki Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Hungary menedzsere.

Az InnoEnergy PowerUp! energiaipari startup versenyére a jelentkezési határidő előtt 1 nappal Közép-és Kelet Európából közel 200 csapat, hazánkból pedig 16 vállalkozás jelentkezett.

A magyarországi elődöntőt 2017. október 17-én Budapesten rendezik. Budapest nem csak a regionális, de a nemzetközi nagy döntőnek is helyet ad idén novemberben.