Háromból két vállalat csökkenthetné energiaszámláit

2012. augusztus 08. szerda - 16:27 / piac-profit.hu
  •    

A Generali-Providencia Biztosító elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, és fontosnak tartja, hogy vállalati partnereit is segítse az energiahatékony működésben, hogy költségeik csökkentésével megtakarítást érhessenek el. Ennek érdekében a Generali Biztosító a Get Energy Magyarországot kérte fel stratégiai energetikai partnerének, hogy a speciális piaci ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező cég közreműködésével a biztosító kis- és középvállalati ügyfeleit hozzásegítse a hatékonyabb energiafelhasználáshoz, és számukra megtakarításokat érjen el.

A stratégiai együttműködés keretében a Generali-Providencia biztosítási tanácsadói kis- és középvállalati ügyfeleik számára energetikai szolgáltatásokat is értékesítenek. A biztosító speciálisan erre felkészített tanácsadói biztosítási termékek mellett már ezt a szolgáltatást is felkínálják a vállalkozások számára. A szerződéskötést követően a Get Energy Magyarország Kft. energetikai mérnökei elvégzik az energetikai auditokat, segítséget nyújtanak az aktuális energia beszerzésekhez, valamint javaslatokat tesznek az energiahatékonyság növelésére. A vállalat kimutatása szerint az esetek 63%-ában van lehetőség számottevő megtakarításra, vagyis lényegében háromból két esetben komoly tartalékok vannak a cégek és intézmények energiahatékonysága terén.

„A Generalinál a komplex szolgáltatások hívei vagyunk. Fontosnak tartjuk, hogy kis- és középvállalati partnereinket hozzásegítsük az energiahatékony működéshez, és így is csökkenthessék a vállalkozásuk energiaköltségeit. Felelős biztosítóként a válság idején is szem előtt tartjuk az ügyfelek anyagi helyzetét, ráadásul ez egy olyan többletszolgáltatás, amellyel valamennyi fél nyerhet." – mondta Sinkó Ferenc, a Generali vállalatbiztosítási üzletágának vezetője.

A Get Energy Magyarország tevékenységét a nagy áram- illetve gázszolgáltatóktól függetlenül, kizárólag ügyfelei érdekeit szem előtt tartva végzi. A több mint 4.000 ügyféllel – köztük önkormányzatok, cégek, és egyéb intézményi partnerek – rendelkező társaság teljes körű energetikai outsourcing szolgáltatást nyújt a megrendelők részére: támogatja azok versenypiaci energia beszerzéseit, a szolgáltatók felé képviseli a szervezet érdekeit, hozzásegíti a legkedvezőbb energiavételezési mód megtalálásához és kivitelezéséhez, illetve auditok segítségével az energiahordozók optimális felhasználását vizsgálva költségcsökkentési lehetőségeket tár fel.

„A Get Energy Magyarország Kft. büszke arra, hogy egy olyan nagy múltú, nemzetközi megbecsülésnek örvendő társasággal vállvetve, mint a Generali-Providencia Biztosító Zrt., még többet tehet hazánk energiahatékonyságáért és ez által a fenntartható jövőért." – mondta Kotulyák Tamás, a Get Energy ügyvezető igazgatója.

Az Egyszerűsített Energetikai Audit keretében a Get Energy Magyarország Kft. 2010 óta közel 2,6 milliárd forint értékben tárt fel energetikai megtakarítási lehetőségeket ügyfelei számára. A szakemberek először elemzik az „energetikai" múltat, és feltárják az esetleges veszteségpontokat majd megtakarítási javaslatokat fogalmaznak meg a jövőre vonatkozóan. A társaság ezen túl energiagazdálkodási szolgáltatást is nyújt, hogy a vállalatok hosszú távon is biztosak lehessenek abban, a közüzemi szerződéseik nem tartalmaznak számukra előnytelen kondíciókat, és a közüzemi díjakkal kapcsolatban nem éri őket veszteség.

A Get Energy által auditált villamos energia mennyisége éves szinten meghaladja az 1.8 milliárd kWh-t, a cég energia beszerzési tanácsadásának keretében pedig az elmúlt két évben 285 millió kWh villamos energia vásárlásában működött közre – a megtakarítási ráta ebben a szegmensben 12.28% volt.  Mindez ezen a területen azt jelenti, hogy csupán a megfelelő helyről történő energiavásárlással 3.410 átlagos lakás éves villamos energia költségét spórolták meg az ügyfelek.