A legfontosabb feladatunk…

2010. december 06. hétfő - 11:58 / PP Konferenciaközpont
  •    

A fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás szoros kapcsolatáról beszélt Hajnal Klára, a Pécsi Tudományegyetem docense és a Sol Magyarország kurátora az Első Magyar Fenntarthatósági Csúcson. A jövőért érzett felelősség ma már egyre több emberben jelen van, és megjelent az üzleti világban is.

Alapkérdés, hogy mi, intelligens lények felismerjük-e a változásokat körülöttünk és választ tudunk-e adni rájuk – tette fel a kérdést Hajnal Klára. „A társadalom és annak tagjai folyamatosan változnak és fejlődnek, de a fejlődésüket a létfenntartó bioszféra határozza meg. Az emberiségre az ökológia törvényei vonatkoznak, így csakis a természettel összhangban tudunk fejlődni" – hangsúlyozta a geográfus végzettségű előadó. Szerinte a legfontosabb feladatunk, hogy a saját hatékonyságunkon javítsunk; éppen a természet az élő példa a tökéletes hatékonyságra, hiszen önmagában bármit képes előállítani és hulladékot sem termel.

Hajnal Klára:
Hajnal Klára: "Az emberiségre az ökológia törvényei vonatkoznak"

A fenntartható fejlődés kulcsa a természettel való együttműködés, s az erőforrásokon való osztozkodás, szögezte le Hajnal Klára, hozzátéve, hogy létfenntartó rendszerünk a bioszféra, a természet alárendelt szerepét ezért mindenképpen meg kell szüntetni. „Jelenleg hétmilliárdan élünk a Földön, az erőforrások pedig kimerülőben vannak. Fejlődésünk már csak úgy lehet fenntartható, ha mindenki teljes felelősséget vállal." – hívta fel a figyelmet Hajnal Klára.

Hajnal Klára prezentációját innen töltheti el, a konferencia teljes programját itt olvashatja.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor