A piramis alja, avagy a kettészakadt világ – XX. KÖVET Konferencia

2015. december 02. szerda - 14:40 / piacesprofit.hu
  •    

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért XX., jubileumi konferenciáját szervezi „A piramis alja, avagy a kettészakadt világ” címmel. A konferencia időpontja: 2015. december 9., helyszíne a Magnet Magyar Közösségi Ház. A szakmai találkozó díszvendége: Dr. Georg Winter, a KÖVET mentora, a környezettudatos vállalatirányítás úttörője. A konferenciára december 4-éig lehet jelentkezni. Civil szervezetek, egyetemi hallgatók és oktatók részére becsületkasszás részvétel is biztosított.

A világ egyre nagyobb része, aggasztóan sok ember születik olyan nyomorba, amely lehetetlenné teszi piaci alapon való kiszolgálásukat, sőt életben maradásukat is. Gazdasággép túl hatékonyan működik, nincs szüksége a képzetlen és szétszórtan elhelyezkedő munkaerőre, ezért nem juttat nekik megélhetést sem. Ha nem oldjuk meg a problémát radikális gazdasági irányváltással, az olyan társadalmi és ökológiai krízist fog okozni, amelyhez képest a mai menekültügy csak baráti szomszédolásnak, az 1929-33-as világgazdasági válság pedig ártatlan Gazdálkodj okosan! – vereségnek fog tűnni.

Az erkölcsileg és gazdaságilag elviselhetetlen egyenlőtlenség az egyik lehetséges tényező a hazánkat is sújtó menekültválság mögött. Hogyan viszonyuljunk mindehhez? Mi az egyenlőtlenség elviselhető mértéke? Mit jelent ez az új világrend a vállalatoknak? Ezeket a kérdéseket vizsgáljuk az konferenciánkon a fenntartható fejlődés, az alternatív gazdaság szempontjából.

A KÖVET Egyesület szeretettel meghívja XX. Konferenciájára, amelyen ezekre és további kérdésekre keressük a választ előadóinkkal, beszélgetőpartnereinkkel!

Előadóink, beszélgetőpartnereink:

  • Dr. Georg Winter, a KÖVET szellemi atyja,
  • Böjte Csaba ferences rendi szerzetes,
  • Prof. Kerekes Sándor, a KÖVET Egyesület elnöke, egyetemi tanár (Budapesti Corvinus Egyetem, Kaposvári Egyetem),
  • Dr. Aczél Petra intézetigazgató, Budapesti Corvinus Egyetem, Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet,
  • Dr. Szigeti Cecília habil. egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem, Győr),
  • Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye,
  • Dr. Székely János c. febianai püspök, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye,
  • Komáromi Róbert igazgató, Európai Ügyek Koordinációja, Szövetségi Munkaügyi Hivatal (Németország), Brüsszeli Képviselet,
  • Dr. Tóth Gergely, a KÖVET főtitkára, tanszékvezető egyetemi docens (Pannon Egyetem, Georgikon kar)

Itt regisztrálhat a rendezvényre!