Tejet kaptak a rászoruló családok

2010. december 14. kedd - 18:01 / Sajtóközlemény
  •    

A Tetra Pak Hungária Zrt. 12 ezer liter tejet ajándékozott karácsonyra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), összesen ezer, nehéz körülmények között élő nagycsaládot támogatva ezzel a felajánlással.

A NOE 1987-ben azzal a céllal alakult meg, hogy elősegítse az élet és az anyaság tiszteletére nevelést, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősséget, a nagycsaládosok sajátos érdekeinek képviseletét, és hogy egymást ismerő és segítő közösségekké szervezze Magyarország nagycsaládjait. A Tetra Pak felajánlásával ezeket a családokat kívánta támogatni.

"Az egyesületnek jelenleg kb. 15 ezer tagcsaládja van, ebből Budapesten 1000 olyan családot ismerünk, akik sajnos az átlagosnál nehezebb körülmények között élnek, s akiknél komoly gondot okoznak az ünnepi kiadások. Az ajándékba kapott tejjel ezeket a családokat tudjuk támogatni és megörvendeztetni karácsony előtt" – mondta Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

„A tej a családok itala, hiszen nincs még egy olyan innivaló, melyet kisgyermektől a tinédzsereken át felnőttek és idősebbek egyaránt előszeretettel fogyasztanának – mondta Posztós Zsuzsanna, a Tetra Pak Hungária Zrt. marketing vezetője. „Ez nem véletlen, hiszen a tej tartalmazza mindazt a nélkülözhetetlen tápanyagot, ásványi anyagot és vitamint, amely a szervezet és immunrendszerünk egészséges működése szempontjából nélkülözhetetlen. Célunk, hogy ezt az alapvető élelmiszert eljuttassuk azokhoz, akik az átlagosnál nehezebben jutnak hozzá."

Felajánlásával a cég igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges tej fogyasztásának elsőbbségére a cukrozott szénsavas üdítőitalokéval szemben, melyek ma már olcsóbbá váltak alapvető élelmiszereinknél. Ezekkel szemben a tej felbecsülhetetlen szerepet játszik az egészséges táplálkozásban: kalcium és D-vitamin tartalma miatt a tej segíti elő a gyerekek megfelelő csontszerkezetének kialakulását, a felnőttek jó egészségi állapotának megőrzését.