Szelektív hulladékgyűjtésre nevelik a gyerekeket

2011. február 28. hétfő - 12:40 / Sajtóközlemény
  •    

Hedry Mária és Radványi Balázs (Kaláka Együttes) új, Kukamese című színdarabja varázslatos világba kalauzolja a fiatal nézőközönséget, és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek mozgalmas életének bemutatásával igyekszik átélhetővé tenni az újrahasznosítás folyamatát.

Az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. csomagolóanyagok újrahasznosítását koordináló nonprofit szervezet és a FOGI színház kisiskolásoknak és óvodás korú gyerekeknek szóló szemléletformáló előadássorozatot indít. A mesejáték újszerű megközelítéssel, a gyerekek számára is befogadható módon, élményszerűen dolgozza fel a szelektív hulladékgyűjtés témakörét.

A hulladékfajtákat megszemélyesítő, újrahasznosításra áhítozó főszereplőknek számos viszontagságon és izgalmas kalandon kell keresztülmenniük, míg álmaik valóra válnak. Ahogy azt egy klasszikus mesében illik, a darabban helyet kap szerelem, féltékenység és hataloméhség, de a sok bonyodalom után biztosak lehetünk benne, hogy a természet tündére segítségünkre siet, és mindenki elnyeri jutalmát, vagy éppen méltó büntetését.

A betétdalokat a Kalákából ismert Kossuth-díjas Radványi Balázs zenésítette meg. Az eladássorozat célja, hogy "játékos formában találkozhatnak a gyerekek a környezeti kérdésekkel", mondta Nagy Zita, Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. ügyvezető igazatója. A márciustól júniusig tartó előadássorozat időpontjairól és helyszínéről a "Kukamese" Facebook-oldalán tájékozódhatnak.