Számolja ki, hányadán áll vállalata az energiával!

2013. március 21. csütörtök - 19:49 / piacesprofit.hu
  •    

Új, ingyenes online kérdőív nyújt segítséget a vállalatoknak abban, hogy könnyen értékelhessék energiamenedzsmentjüket és tovább csökkenthessék energiaköltségeiket.

A Schneider Electric bemutatta új Efficiency Quotient (energiahányados) eszközét, amely gyorsan és egyszerűen kitölthető online kérdőív formájában nyújt segítséget a vállalatoknak energiamenedzsmentjük értékeléséhez. Az eszköz segítségével felmérhető az ipari létesítmények, adatközpontok, épületek, valamint az energiaelosztási rendszer és az infrastruktúra aktuális energiahatékonysági teljesítménye. A program lehetővé teszi továbbá a más felhasználókkal való összehasonlítást, és lépéseket javasol az energiaköltségek csökkentéséhez, illetve a hatékonyság növeléséhez.

Az energiahatékonysági felmérés olyan alapvető értékelési lehetőséget nyújt a vállalatvezetők számára, amellyel meghatározhatják, hogyan fejlesszék tovább berendezéseik eredményességét. Az online adatlap kitöltését követően a felhasználók egy 1 és 5 közötti értéket, és ennek alapján  javaslatokat kapnak az energiahatékonyság fejlesztésének érdekében. Ezenfelül ingyenes hozzáférést ad a vonatkozó tanulmányokhoz, eszközökhöz és információkhoz. A vállalatok a módszer segítségével meghatározhatják a teljes vállalat energiahányadosát is.

„Napjainkban a szervezetek legfontosabb célkitűzései közé tartozik az energiahatékonyság és a fenntarthatóság növelése. Az Efficiency Quotient módszerével e cél elérésében segítünk a vállalatoknak, egyszerű lépéseket kínálva az energiaszámlák csökkentése és a hatékonyság optimalizálása érdekében” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Tippek a cég energiaszámlájának csökkentésére
Az energiaárak az inflációt meghaladó mértékben drágultak az elmúlt években, évtizedben. Ráadásul a kormány rezsicsökkentő intézkedéseinek jelentős részét is a szabadpiacon vásárló vállalkozók fizethetik meg a rendszerhasználati díjak emelkedésével. A többletkiadás azonban kikerülhető. Összegyűjtöttük, hogyan csökkentheti céges energiaszámláit anélkül, hogy kapacitásai sérülnének, vagy a dolgozók komfortérzete csökkenne.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor