Rákos gyermekek internezhetnek a Logitech jóvoltából

2010. január 10. vasárnap - 22:15 / Sajtóközlemény
  •    

A Logitech civil szervezetek között pályáztatta meg számítástechnikai és internet-kommunikációs eszközökből álló termékcsomagját, amelyet az Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány nyerte el.  Az ágyhoz kötött betegek így kapcsolatba léphetnek a külvilággal.

Az adhat.hu adományozói portállal együttműködésben szervezett adományozási akcióban a Logitech 250 ezer forint értékű, két-három éves, mindössze tesztelésre felhasznált számítástechnikai perifériákbaól és internet-kommunikációs eszközökből álló termékcsomagja került kiosztásra. Az adományra elnyerésére 24 civil szervezet nyújtott be érvényes pályázatot.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány – több szervezet mellett – a Semmelweis Egyetem II. sz. Tűzoltó utcai Gyermekklinikájának munkáját is segíti. Ebben az intézményben kezelik a daganatos, leukémiás gyermekek több mint felét. Évente átlagosan 150 új beteg gyermek felvétele történik a Klinika onkológiai, hematológiai osztályain. Az Alapítvány -más szolgáltatások mellett – például térítésmentesen biztosít szállást a klinikán kezelt vidéki gyerekek szülei számára. Az Alapítvány üzemeltetésében működő „Mama-lakásban" a hosszú ideig kórházi kezelésre szoruló gyermekek az otthont idéző környezetben találkozhatnak szüleikkel. Az itt elhelyezett számítógépek a pályázaton elnyert internet-kommunikációs eszközökkel kiegészítve, decembertől már  az intézmény falain kívüli kapcsolattartásra is lehetőség nyújt a családjuktól elszakadt beteg gyermekeknek.