Miért éppen EMAS? Építse fel vállalkozása rendszerét a KÖVET Egyesület képzésével

2014. október 15. szerda - 11:12 / PP
  •    

A KÖVET Egyesület az EMAS népszerűsítését célzó „Miért éppen EMAS?” projekt keretén belül egy kompetenciafejlesztő képzéssorozatot indít, melynek során a résztvevők megismerkednek az EMAS rendelettel és felkészülhetnek a rendeletnek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésére, sikeres működtetésére és auditálására.

Kép:FreeDigitalPhotos.net/koratmember

A KÖVET Egyesület a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával elindította az EMAS népszerűsítését célzó „Miért éppen EMAS?” programot. Az Európai Unió EMAS rendelete magában foglalja az ISO 14001-es szabvány követelményeit, ezen túl különös hangsúlyt fektet a jogszabályi megfelelésre, a környezeti teljesítmény folyamatos javítására és az átláthatóságot biztosító környezeti nyilatkozatra. Jelenleg Magyarországon 26 szervezet 27 telephelye rendelkezik EMAS tanúsítvánnyal, ezzel az EU országai között a 12. helyen állunk.

A „Miért éppen EMAS?” program célja az EMAS hazai ismertségének és elismertségének javítása, a környezeti szempontból példamutató EMAS-közösség bővítése. A programot szeptemberben a VI. EMAS Kerekasztal-találkozó nyitotta meg, amely fórumot biztosított az EMAS-közösség tagjai számára az együtt gondolkodásra, a közös munkára, a hazai EMAS rendszer helyzetének megvitatására.

A program novemberben folytatódik egy kompetenciafejlesztő képzéssorozattal, melynek során a résztvevők megismerkednek a környezetközpontú irányítási rendszerekkel, az EMAS rendelettel, a rendszer bevezetésének és működtetésének elméleti és gyakorlati oldalával, valamint a belső és külső audittal. Az öt modulból álló képzéssorozat résztvevőit felkészítjük az EMAS rendeletnek megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésére, sikeres működtetésére és auditálására.

Kiknek ajánljuk a programot?

  • Azoknak, akik komolyan gondolják.
  • EMAS rendszer kiépítését tervező szervezetek környezeti szakembereinek.
  • EMAS tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek szakembereinek, akik szeretnének új lendületet kapni a rendszer működtetéséhez.
  • EMAS tanúsítvánnyal rendelkező szervezetek új munkatársainak, belső auditoroknak.
  • Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak.
  • A környezetközpontú irányítási rendszerek iránt érdeklődő környezeti szakembereknek.

Ne habozzon, EMAS-ozzon Ön is!

Tájékozódjon a képzéssorozat ütemezéséről és a jelentkezésről a www.kovet.hu oldalon.

További információ:

Herner Katalin
[email protected]
www.kovet.hu