Környezetbarát orvostechnológiát fejleszt a Siemens

2010. február 04. csütörtök - 15:04 / Sajtóközlemény
  •    

A fenntarthatóság nemcsak ökológiai, szociális és gazdasági tényezőket foglal magában. A társadalom fenntartható fejlődése jótékonyan hat az egészségre, másrészt nincs fenntartható gazdaság egészséges emberek nélkül. Ennek jegyében vezette be a Siemens a  „Green+ Hospitals" programot.

A fenntartható fejlődéshez a társadalomnak jövő-biztos egészségügyi rendszerekre van szüksége. Éppen a költségek szorítása okozza azt, hogy az egészségügyi rendszerek fenntarthatóságát illetően gyakorta kételyek merülnek fel.  Az orvosok és kórházak feladata, hogy miközben kímélniük kell a környezetet és javítaniuk az ellátás színvonalát, egyidejűleg csökkentsék a költségeket is. 

Az innovatív orvostechnika és a legmodernebb épülettechnikai infrastruktúra csökkentik a költségeket, és javítják a betegellátást. A kórházak többek között a munkafolyamatok optimalizálásából, a szolgáltatások hatékonyabbá tételéből is profitálhatnak. A páciensek haszna például a rövidebb várakozási időkben, a testet az eddiginél kevésbé terhelő új diagnosztikai és terápiai módszerekben jelenik meg. A „Green+ Hospitals" keretében a Siemens tanácsadással is szolgálja ügyfeleit az épület- és energia-menedzsment, valamint az info-kommunikációs infrastruktúra újjászervezésében.

Hogy a diagnosztika és a terápia, sőt akár a személyre szabott medicina legmagasabb igényeit a jövőben is össze lehessen egyeztetni az ellátás megfizethetőségének követelményével – a Siemens erre alakította ki a „Green+ Hospitals" koncepciót. A környezeti szempontok figyelembe vételével a program egyesíti a kórházak fejlesztését a munkafolyamatok hatékonyságának növelésében, az egészségügyi szervezetek és vállalkozások gazdasági teherbíró képességének, valamint az ellátás minőségének optimalizálásában.

A programot az Arab Health 2010 rendezvény keretében fogják először részletesen bemutatni. Az évente Dubaiban sorra kerülő vásár az egyik legfontosabb prezentációs fóruma az orvostechnikának, fogtechnikának, gyógyszerészetnek és egészségnek. A vállalat nemrég szerződést kötött a China Hospital Associationnel. Ez a szervezet a Heilongjiang tartománnyal való stratégiai együttműködésben támogatja a „Green Hospital" kezdeményezést, amely egy fenntartható egészségügyi rendszer megalapozására irányul a régióban.