George Clooney ismét pénzt gyűjt

2010. január 18. hétfő - 12:56 / klímablog
  •    

Az Oscar díjas filmsztár, George Clooney kezdeményezésére január 22-én jótékonysági tévéműsort közvetít az MTV Networks. A beletefonáló nézők adományokat ajánlhatnak fel a Haitin történt földrengések károsultjainak megsegítésére. A 2001. szeptember 11-i események nyomán rendezett hasonló műsor 30 millió dollárt gyűjtött össze. 

A George Clooney kezdeményezéséből eredő pénteki tévéközvetítés programját néhány nap alatt kell összeállítaniuk a szervezőknek. Az Egyesült Államokban a keleti parti időzóna szerint este nyolc órakor kezdődik a műsor és két órán át tart majd. Az MTV Networks mellett az HBO és a CBS is átveszi. Várható, hogy a külföldi közvetítések jogait a világ számos országában megvásárolják a helyi tévéállomások, vagy az említett tévétársaságok helyi leányvállalatai. Állítólag az ABC-t, az NBC-t és a CNN-t is felkérték, hogy vegyenek részt a műsor készítésében és közvetítésében.

30 millió dollárt gyűjtött a szeptember 11-i műsor

A műsor producere Joel Gallen lesz, aki 2001. szeptember 11-e után hasonló adomány-gyűjtő műsort rendezett filmsztárok részvételével. Az ‘America: A Tribute to Heroes‘ című program 210 országban került a tévéképernyőkre. A telefonoknál akkor Clooney-val együtt olyan hírességek ültek, mint Jack Nicholson, Andy Garcia, Muhammad Ali, Al Pacino, Julia Roberts, Halle Berry, Jim Carrey, Tom Cruise, Cindy Crawford, Sylvester Stallone, Cameron Diaz, Clint Eastwood, Robert De Niro, Whoopi Goldberg, Nicole Kidman, Salma Hayek, Goldie Hawn. Többen közülük fellépőként adtak elő zeneszámokat, mint például Jon Bon Jovi, Mick Jagger, Billy Joel, Stevie Wonder, Mariah Carey, Enrique Iglesias, Bruce Springsteen és Neil Young.

Egyelőre nem ismeretes mely sztárok szerepelnek majd a pénteki adásban.