21 millió dollárt ad a Philip Morris az illegális kereskedelem ellen

2019. március 27. szerda - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

A Philip Morris International kihirdette a PMI IMPACT második fordulójának nyerteseit: 21 millió dollárt kapnak az illegális kereskedelem és bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó programok.

A sikeres pályázatok a világ számos különböző részéről, 23 európai, kelet-európai, közel-keleti, ázsiai, illetve észak- és dél-amerikai országból érkeztek, és a szektorok széles körét képviselik, beleértve a kutatóközpontokat, a tudományos intézményeket, egyetemeket és bűnüldöző hatóságokat.  A pályázat keretében összesen 21 millió dollárt ítéltek oda a kiválasztott projektek megvalósítására.

„A projektek mindegyike kiemelkedő abban, hogy innovatív gondolkodással és rendszerszintű megközelítéssel igyekeznek megoldást találni arra a komplex jelenségre, amelyet az illegális kereskedelem, illetve annak a szélesebb értelemben vett különböző bűnözői tevékenységekkel fennálló kapcsolata jelent” – nyilatkozta Paul Makin, a PMI IMPACT Szakértői Tanácsának tagja. „Várjuk, hogy ezek a projektek a gyakorlatban is megvalósuljanak, és az elért eredmények aktívan hozzájáruljanak azokhoz a globális intézkedésekhez, melyek világszerte a biztonság megerősítését, illetve a bűnmegelőzést tűzték ki célul.”

zöld fű dollárjel

Kép: PublicDomainPictures

A kiválasztott projektek az illegális kereskedelem számos különböző területét lefedik a dohány-, alkohol- és gyógyszeripari termékektől kezdve egészen a ritka állatfajok illegális kereskedelméig. Ezen felül az illegális kereskedelemhez kapcsolódó bűnözés széles körét is érintik, például a drogkereskedelmet, pénzmosást és a modernkori rabszolgatartást.

„A tiltott kereskedelem elleni harc hosszú ideje központi kérdés a PMI számára, ezért örömmel tölt el, hogy a PMI IMPACT most nemcsak a dohányiparban, hanem világszerte számos egyéb iparágban is lehetővé teszi a szervezetek számára az illegális kereskedelemmel szembeni fellépést” – emelte ki Alvise Giustiniani, a PMI tiltott kereskedelem megelőzési divíziójának elnökhelyettese. „Csak erőink egyesítésével, illetve a köz- és magánszféra hatékony együttműködésével tudunk valódi és hosszú távon is működő megoldásokat hozni az illegális kereskedelem leküzdésére.”