15 000 fiatal vállalt önkéntes munkát a közösség érdekében

2010. április 29. csütörtök - 18:01 / Sajtóközlemény
  •    

1000 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze eddig a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) és a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) ápirlis eleje óta tartó jótékonysági akciójában. A kezdeményezésben fővárosi középiskolák vesznek részt, és olyan közéleti személyiségek is támogatják, mint Bombera Krisztina televíziós műsorvezető és Hajós András előadóművész. A gyűjtés a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napján is folyt, melynek keretében 15 000 fiatal vállalt munkát tágabb közössége érdekében.

A kezdeményezés célja a rászoruló budapesti családok megsegítése. A gyűjtési akció maga egyúttal a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napja központi rendezvénye. Az akció a Global Youth Service Day 2010 magyar eseményeként funkcionál, s ötödik alkalommal rendezték meg. Idén több, mint 15 000 fiatal vállalt önkéntes munkát országszerte a tágabb közösség érdekében.

A helyi események palettája igen szélesre sikerült: a lánycsóki fiatalok különleges parkot hoztak létre, ahol  település történetének egy-egy jeles eseményét örökítették meg emlékköveken. Miskolcon a vasgyár helyén működő Factory Arénában használt ruhák találtak új gazdákra. Debrecenben és a fővárosban önkéntes maratont szerveztek: mindkét helyen döntően szociális intézményekben önkénteskedtek a fiatalok. 

A világméretű akció során Vietnámtól az Egyesült Államokig a világ 100-nál is több országában szerveznek az itthonihoz hasonló megmozdulásokat – mindenütt a közösség, és a társadalom szolgálatában. Magyarországon a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napját a NOKIA és az International Youth Foudation támogatja.