Élelmiszer csomagolás nélkül? Miért ne!

2014. október 16. csütörtök - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

Magyarországon is kezd egyre népszerűbbé válni a szelektív hulladékgyűjtés, de mi lenne, ha egy szinttel feljebb lépnénk és vásárlásaink során egyáltalán nem is termelnénk hulladékot? A Berlinben most nyílt, nemzetközi trendet követő, kisbolt hangulatot keltő szupermarket a vásárlási szokások forradalmasításával épp ezt kívánja elérni.

Kép:Recity

A boltban a textil és üveg többször használatos csomagolóanyagoktól kezdve a különféle kimért magvakon és gabonapelyheken keresztül, egészen a Brandenburg tartományban előállított mézig és lekvárig, minden kapható. Egy átlagos háztartás szükségleteit teljes mértékben szeretné kielégíteni a bolt, így nemcsak élelmiszert lehet itt kapni, hanem majd – többek között – kimért tisztítószereket is. Az ötletgazdák a teljes értéklánc során – a termelőtől egészen a fogyasztóig – igyekeznek minden csomagolóanyagot mellőzni – írja a Recity magazin. (Létezik olyan ország, ahol olyan lusták és motiválatlanok a polgárok, hogy egy vállalkozás fizet nekik, csakhogy méltóztassanak szelektív hulladéktartókba gyűjteni a szemetüket.)

A Berlinben megnyitott üzlet víziója, hogy a nagy szupermarketek és diszkontboltok mellett valós alternatívát kínáljanak a német vásárlóknak az igazán környezettudatos vásárlásra. Az Original Unverpackt boltjaiban nincs számtalan márka ugyanabból a termékből, hiszen az alapítók azt vallják, hogy elég csupán egy, de az a megfelelő legyen. Igyekeznek a lehető legnagyobb gondossággal kiválasztani a bolt polcaira kerülő termékeket, és amit csak lehet helyi beszállítóktól szereznek be.

A cikk itt folytatódik!