Bécs tesz a legtöbbet a környezetért és a mobilitásért

2018. április 05. csütörtök - 18:04 / piacesprofit.hu
  •    

Az Európai Mobilitási Hét díját a 2500 résztvevőből idén a színes, fenntartható közlekedési stratégiájáról is ismert Bécs városa nyert el. Az esemény célja a környezetbarát városi közlekedés népszerűsítése.

 

Az Európai Bizottság a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés ösztönzése céljából minden évben megrendezi meg az Európai Mobilitási Hetet, amely évről évre nagyobb népszerűségnek örvend. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányán az elmúlt évben mindösszesen 2.500 település vett részt és szervezett rendezvényeket fenntartható közlekekedéssel kapcsolatosan.

Streetlife-fesztivál Bécsben

Streetlife-fesztivál Bécsben

A szakzsűri a kampányban résztvevő és a fenntartható mobilitást kimagaslóan támogató városok közül a legkiválóbbat az Európai Mobilitási Hét díjával tünteti ki, amelyet idén Prága és Granada jelölése mellett Bécs szerzett meg. „Az ilyen magas szintű elismerés hatalmas megtiszteltetés számunkra. Bécs város vezetésének továbbra is célja, hogy a gyaloglást, biciklizést és a tömegközlekedést ösztönözze“ – nyilatkozta Bécs polgármester-helyettese, Maria Vassilakou a díjátadón.

Így spórolnak az árammal Bécsben
Bécsben játékos akcióval veszik rá a lakosokat, hogy tudatos energiafogyasztókká váljanak, kerüljék a felesleges áramfogyasztást és óvják a környezetüket.

Az osztrák főváros vezetése a városlakókat évek óta számos kezdeményezéssel, rendezvénnyel és infrastrukturális intézkedéssel ösztönzi a fenntartható közlekedésre.

A szakértői bizottság az eredmény kihirdetése során a bécsi környezetvédelmi projektek közül a bécsi Mobilitási Ügynökség (Mobilitätsagentur) által létrehozott Streetlife-fesztivált, a teherbringák beszerzésére kiírt 2017-es támogatási programot, valamint a város által finanszírozott teherbringa-kölcsönző hálózat jelentőségét méltatta. Az Európai Mobilitási Hét alkalmából a bécsi Mobilitási Ügynökség kéviselőbudapesti szakemberekkel is egyeztettek a kerékpáros közlekedés fejlesztésének lehetőségeiről. (eurocommpr.hu)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor