Az erdőkre is jut uniós pénz

2017. január 14. szombat - 10:06 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására írtak ki pályázatot magánjogi erdőgazdálkodóknak, a támogatás keretösszege 6,61 milliárd forint. A pályázatra február közepétől lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

veszélyben az erdők

Veszélyben a legértékesebb erdők – Kép: WWF, Fotó: Gálhidi László

A pályázati közlemény szerint a pályázati felhívás célja a tudatos erdő-környezetvédelmi gazdálkodás elterjesztése, illetve egyes területeken az erdőtípus, a gazdálkodási mód megváltoztatása.

A pályázók a kötelezettségeken túlmutató szálaló erdőgazdálkodásra (a ritkítás speciális módja), erdőállományok ápolására, valamint természetkímélő anyagmozgatásra nyerhetnek támogatást.

A kérelmeket 2017. február 16. és 2019. február 15. között lehet benyújtani. Az első értékelési szakasz 2017. március 17-ig tart.

A pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu oldalon tekinthető meg.

Veszélyben a legértékesebb erdeink
Aggasztó hírek érkeznek a legértékesebb erdeinkből: a környezetünk szempontjából kulcsfontosságú 120 évnél idősebb erdők harmada semmiféle védelem alatt nem áll. De ha állna, sem lenne minden rendben: még a védett státusz sem jelent biztonságot számukra a fakitermeléstől.