Visszatáncolt az Apple a tiltakozások után

2018. január 23. kedd - 15:07 / piacesprofit.hu
  •    

A tiltakozások után visszatáncolt az Apple: a jövőben az iPhone tulajdonosa maga döntheti majd el, lelassítja-e  az akku kímélése érdekében mobilja teljesítményét, ezt nem kényszerítik rá.

Nagy felháborodást keltett és az USA-ban az óriás cég elleni perek indításához vezetett az Apple intézkedése, amellyel egy szoftver-frissítéssel lelassította az iPhone korábbi típusainak teljesítményét.

fotó: Mike Deerkoski/flickr

fotó: Mike Deerkoski/flickr

A lépést, amelyről a fogyasztókat nem tájékoztatták, azzal indokolták, hogy a processzorok sebességének csökkentése kíméli a régebbi mobilkészülékek akkuit és megakadályozza, hogy azok az akku túlterhelése miatt leálljanak. A változást az iOS 10.2.1. számú frissítés vitte az iPhone 6, 6s, Se, 7 és 7 plus típusára.

Ennyi adót még nem fizettek a világon
Az Apple 38 milliárd dollár adót fizet be az amerikai költségvetésbe, hogy hazahozhassa külföldi pénzeit. Ilyen tételű adót még nem fizettek a világon – igaz, a cég így több, mint 250 milliárdját legalizálhatja, kedvezményes adókulccsal.

A korlátozás kiterjed majd az új modellekre, az iPhone 8-ra és az X-re is, de amint Tim Cook, az Apple főnöke bejelentette: a jövőben ezt a funkciót a telefon tulajdonosa saját döntése alapján kapcsolhatja majd be vagy ki.

Az új frissítés  kísérleti változatát még januárban kiadják, a végleges megjelenésének időpontja nyitott. Az Apple (legalábbis az amerikai piacon) elnézést kért ügyfeleitől és január végétől kedvezményesen kínál majd akku-.cserét. (Forrás: Neue Zürcher Zeitung).

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek