Virtuális álreferencia munkakeresőknek

2015. július 21. kedd - 06:10 / piacesprofit.hu
  •    

Legálisan adnak nemlétező cégek pénzért referenciát az erre igényt formáló ügyfélnek, akinek a munkatapasztalat igazolása, a jó referencia létfontosságú valódi munkahelye megtalálásához - írta a Business Insider cikke nyomán a HR Portál.

Kép: Pixabay

Jennifer Hatton a CareerExcuse nevű cég partnere a Business Insidernek azt nyilatkozta, hogy ügyfeleik így kapnak állást, és a dolog működik, annak ellenére, hogy vannak, akik etikátlannak és csalásnak tartják a tevékenységüket. Ők azonban úgy látják, hogy a munkavállalás szempontjából hátrányos helyzetben lévőket segítik, 100-200 dollár fejében. Prémium szolgáltatásaik a cég és főnök mellé néhány fiktív kollégát is felvonultatnak, míg fel nem épül egy szinte teljes alternatív valóság, közösségi oldalakon megjelenéssel, például több évre visszanyúló LinkedIn előélettel – írta a HR Portál.

Egyszerűbben – és etikusan – is lehet szerezni megfelelő referenciát, mondjuk diákmunkával!

A csomag teljes „szolgáltatást” jelent. A sosem volt munkahelynek van címe, honlapja, telefonszáma, amit az érdeklődő jövőbeni munkaadó fel is hívhat, és ahol a dicsérő referencia szóban is megerősítést kap. Vannak ügyfelek, akik ennek az esetleg igénybevett szolgáltatásnak az árát jóval az állás megtalálása után is tovább fizetik, ha a főnöknek egyszer mégis kedve szottyanna telefonálni. A referenciacég nagyon pozitív képet sugároz magáról, leírja kutatási területeit, megosztja, hogy milyen magasan képzett munkatársai vannak, mennyi mindenki vette igénybe a szolgáltatásaikat az elmúlt húsz évben. Így a gyanútlan munkaadó, ha rámegy a cég honlapjára igen impozáns branddel találja szemben magát, egy a bökkenő, hogy a cég a valóságban nem működik vagy nem is létezik.

MILYEN A JÓ ÖNÉLETRAJZFOTÓ?
Hiába egy jól összeállított önéletrajz, álláspályázatunk könnyen elbukhat egy rossz fotó miatt. Ugyan a személyzeti szakember csupán egy-két percet tölt el egy cv-vel, a fénykép keltette hatás meghatározó lehet. Milyen egy jó kép? Milyen hibákat követnek el a pályázók?

A vállalkozás ötlete eredetileg egy nagy leépítés idején indult, amikor a kollégák egymásnak biztosítottak referenciát. Az ügymenet mára annyira kiterjedt, hogy Londonban és Ausztráliában is vannak kapcsolataik. Általában olyanok fordulnak a CareerExcuse-hoz, akiknek le kell fedi egy-egy nagyobb lyukat az életrajzukban, vagy túl sokszor változtattak munkahelyet, azonban kifelé a stabilitás látszatát szeretnék kelteni.

A munkaadók ezeknek a jeleknek a figyelésével kiszűrhetik a füllentő, nem megfelelő munkavállalókat!

Az alapító William Schmidt nemrég arról számolt be hogy már 800 emberek segített a cég munkához jutni, nem egyszer elnökhelyettesi pozícióba is juttattak munkavállalót. Az Al Jazeerán pedig arról, hogy a világon több mint 200 virtuális céggel rendelkezik már, amely biztosítja a hátteret a kozmetikázott önéletrajzokhoz. Legtöbben pénzügyi területről és az információ-technológiai szektorból fordulnak hozzájuk, mondta el Schmidt.

2000 ügyfél van az adatbázisukban, akikkel úgy látják elbánt az élet, ezért most „segítenek” nekik rendes munkához jutni. Sok oka lehet, ami miatt valakinek távoznia kell előző munkahelyéről, ahonnan nem rendes ajánlással, referenciával léphet tovább, erre ők adják a számunkra is jövedelmező megoldást. Természetesen olyasmire, hogy valaki nem tudja ellátni az adott feladatot, amire jelentkezik, mert nincsenek meg hozzá a készségei, képességei, ők sem tudnak orvosságot. Mottójuk pedig, ha a fentebb említett készségek, a tehetség megvan, miért ne kapjon valaki ugyanúgy esélyt, akár egy másodikat, mint bárki más.

Hét baki, ami miatt kukában végezheti önéletrajz
Az önéletrajz az egyik legfontosabb eszköz egy új álláshoz. Ennek ellenére sok hibát elkövethetnek az álláskeresők. Megmutatjuk a hét leggyakoribb bakit, amik miatt a kukában végezheti egy álláskereső pályázat.

A cég tevékenysége ugyan nem illegális, de egy nagyon keskeny mezsgyén egyensúlyoz. Így például köztisztviselői, közalkalmazotti állást pályázóknak nem biztosítanak hamis hátteret, ahogy egészségügyi dolgozóknak, vagy gyermekekkel foglalkozó szakembereknek sem.

A megtévesztés egyébként nagyon könnyen leleplezhető, egy alaposabb HR munkatárs könnyen átláthat rajta, ha egy telefonhívásnál többet megereszt, és kicsit utánanéz a fiktív munkaadónak, például a hivatalos névjegyzékben. Vagy akár elmegy a megadott címre, máris kiderül a turpisság. Ezt azonban kevés interjúztató teszi meg. Ha egy ilyen csalás kiderül, abból a munkavállaló egyértelműen rosszul jön ki, persze kérdés van-e mit veszítenie. Ugyanis ebben az esetben szinte biztosan elbocsájtják, ha már felvette cég, és a reputációján is komoly csorba esik.

Ugyanakkor az Egyesült Államokban nem ez az egyetlen cég, amely ilyen tevékenységgel foglalkozik. Vannak kevésbé szofisztikált megoldások, amelyek nem építenek fel egy egész valóságshowt az álláskereső köré, csak telefonszámot és embert biztosítanak a fedősztorihoz. Ugyanakkor ezek a vállalkozások soha nem lépnek fel egy valódi cég nevében az álalkalmazottnak, ahogy korábbi valódi munkáltató nevében sem, hamis referencia biztosítására, így a törvényi kereteken belül maradnak. Ahogy azonban egy ilyen szolgáltatás kiépül, ugyanúgy ráépülnek a másik oldalon azok a külsős cégek, amelyek igyekeznek lenyomozni a munkáltatók számára a hamis referenciákat. Kiszűrni az áldiplomásokat, álalkalmazottakat. Így az egész folyamat egy macska-egér játékra kezd hasonlítani.

Hogyan találhatunk igazi fejvadászt?
Személyzeti tanácsadók, toborzóirodák, fejvadászok, munkaerő-közvetítők, munkaerő-kölcsönzők. Rengeteg hasonló profilú cég, széleskörű tevékenységi körrel. Nem csoda, ha van némi zavar a fogalmak között, sőt nem egyszerű kiválasztani, kivel érdemes együttműködnünk.