Vezető autógyártók titkai kerültek ki a világhálóra

2018. július 23. hétfő - 16:10 / piacesprofit.hu
  •    

Nagy autógyártók bizalmas adatainak óriási tömege bukkant fel az Interneten. A 157 gigabyte-nyi anyag titkos műszaki leírásokat, bizalmas megállapodásokat is tartalmazott.

A páratlan „leletre“ véletlenül bukkantak kanadai kíberbiztonsági szakértők, egy tartalék szerveren.

Kép:PP archív

Kép:PP archív

Ott a Volkswagen, a Toyota, a General Motors, a Ford, a Fiat Chryler és a Tesla csaknem 47.000 dokumentumát tárolták. Voltak közöttük szigorúan titkos termelési-műszaki leírások, szerződések, bizalmas megállapodások, de útlevelek, jogosítvánok másolatai is.

Az adat-tömegben összesen több, mint 100 cég érintett.

Több millió álhírfiókot töröltek
2017 utolsó negyedévében az álhírek elleni küzdelem jegyében több millió, álhíreket vagy más problémás tartalmat terjesztő fiókot függesztette fel – derült ki a The Associated Press hírügynökség birtokába jutott adatokból.

Eddig nem világos, hogy a dokumentumokat látta, értékelte-e már valaki, vagy csak tárolták azokat. Mindenesetre az érintetteket értesítették és adataik lekerültek a világhálóról – miközben a nyomozás folyik és az autógyártók – egyelőre –hallgatnak.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.