Várnak még a fővárosi cégekre

2012. január 18. szerda - 18:28 / piacprofit.hu
  •    

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál több ezer vállalkozás tett eleget a regisztrációs kötelezettségének, ám mivel 240-250 ezer vállalkozás van a fővárosban, ezért a következő időszakban további jelentős rohamra számítanak - tájékoztatta a Piac&Profitot Kiss Ervin főtitkár.

Azért, hogy minél több vállalkozást el tudjanak érni, hamarosan elindítanak egy „széleskörű tájékoztató kampányt", továbbá februártól várhatóan elindul a jelenleg fejlesztés alatt álló online regisztrációs felület is.

Hogy miért éri meg regisztrálni? Egyfelől ez törvényi kötelezettség, másfelől pedig a törvénymódosítás szerint a területi kamaráknak az alábbi kötelező alapszolgáltatásokat kell térítésmentesen nyújtaniuk a regisztrált vállalkozásoknak: tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben, üzleti partnerkeresés, illetve pályázatfigyelés. Kiss Ervin szerint a szolgáltatások pontos részletei jelenleg kidolgozás alatt állnak, reményeik szerint a regisztrációs kötelezettség eredményeképpen a későbbiekben létrejön egy naprakész, mindenki által ingyenesen elérhető adatbázis a vállalkozásokról, továbbá bíznak benne, hogy ezáltal az un. „nem élő" cégek a későbbiekben kiszűrhetők lesznek a rendszerből.

A BKIK azzal is számol, hogy a változásnak köszönhetően az önkéntes tagságuk is nőhet, de mint a főtitkár mondta, ennek mértékét egyelőre lehetetlen megjósolni. „Az önkéntes tagok a fenti alapszolgáltatásokon kívül, térítésmentesen vagy jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe a BKIK egyéb szolgáltatásait is, úgy mint Széchenyi Kártya ügyintézés, okmányhitelesítés, jogi és adó tanácsadás és a kamarai tagkártya révén biztosított egyéb kedvezmények. Tagjaink a kamara által szervezett rendezvényeken ingyenesen vagy kedvezményes áron vehetnek részt, és nem szabad figyelmen kívül hagyni a kamara által a vállalkozások érdekében végzett általános érdekérvényesítő tevékenységet sem, amely fontos eredményeket hozhat minden vállalkozás számára." – sorolta az önkéntes tagság előnyeit Kiss Ervin.