Valami nagyon nem stimmel Musk körül

2018. október 02. kedd - 14:20 / piacesprofit.hu
  •    

Miután Elon Musk, a Tesla tulajdonosa hír szerint csalárd ügyletekbe keveredett, az amerikai sajtó és az autós szakma arra figyelmeztet: elektromos Tesla-kocsik százait tárolják országszerte, miközben a vevők hiába várnak autójukra.

A sajátos jelenségre fényképezőgépeikkel, sőt, drónokkal dolgozó amatőr „nyomozók” mellett szakmai körökben is felfigyeltek. Sok megrendelő ugyanis ismételt értesítéseket kapott, hogy tovább késik régen várt autójának kiszállítása. Eközben nyilvánvaló, hogy Tesla-kocsikat nagy számban tárolnak az Egyesült Államok különböző városaiban – vélhetően azért, mert még javításokat kell azokon elvégezni.Tesla3

Musk azzal magyarázta a tárolást, hogy nem tudnak szállítási kapacitást szerezni, de ezt illetékesek megcáfolták: bőségesen lenne mód arra, hogy kiszállítsák a Teslákat. Így felmerül a kérdés: nem azért nem viszik ki a kocsikat, mert a gyárnak nincs erre pénze?

Elon Musk távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről
A korábbi, félrevezető Twitter-üzenetek miatt Elon Musknak távoznia kell a Tesla igazgatótanácsának éléről, de a vállalat vezérigazgatója marad.

Szakértők szerint gond lehet az is, hogy Musk nem tartotta be ár-ígéretét. Sokáig arról beszélt, hogy a legújabb modell, a 3-as, már 35.000 dollárért kapható lesz. Jelenleg azonban a típus legolcsóbb változata 49.000, teljes felszereltséggel 60.000 dollárba kerül. A befektetők aggódnak, nincs-e gond az autók minőségével – illetve nem halmozódtak-e fel eladhatatlan készletek.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.