Valahogy eltűnt 62 ezer hitelkártya

2017. június 23. péntek - 15:00 / PP/MTI
  •    

Úgy tűnik, a lakosság egyszerűen nem vevő a hitelkártyákra. Viszont akinek van, illetve megtartotta, az sokkal tudatosabban használja, mint korábban.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint hiába akcióznak a hitelintézetek egyre intenzívebben, a lakosság nem vevő a hitelkártyákra. Az idei első negyedévben “eltűnt” 62 ezer hitelkártya, számuk így 1,31 millióra, négyéves mélypontra esett vissza – írja a Világgazdaság.

Paypassban már jók vagyunk
Folytatódott az elektronikus pénzforgalom bővülése 2017 első negyedévében: a kártyás forgalomban meghatározó lett az érintéses fizetés.

Az adatok viszont azt mutatják, hogy aki mégis megtartja hitelkártyáját, az egyre gyakrabban veszi elő. Az első negyedévben 13,6 százalékkal nőtt tavalyhoz képest a hitelkártyás vásárlások száma, értékük pedig 14,7 százalékkal bővült. Belföldön összesen több mint 18,7 milliószor kerültek elő ezek a kártyák vásárlás során, eközben a kártyabirtokosok 136,5 milliárd forintot költöttek velük.

A hitelkártya-használat tekintélyes részét az internetes vásárlások adják, belföldi webáruházakban 1,034 milliószor, külföldiben pedig 589 ezerszer használtak ilyen kártyát. Magyarországon 13,4 milliárdot, külföldön 8,2 milliárdot költöttek így – olvasható a gazdasági napilapban.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek