Üvegkuckó vagy könyvtárszoba – így védekezzünk az egyterű irodában

2018. szeptember 06. csütörtök - 13:30 / piacesprofit.hu
  •    

A csapatmunka érdekében – és persze anyagi okokból is – igencsak elterjedtek a nagytermes munkahelyek. Ám nem keveseknek nyugodtabb környezetre van szüksége, hogy eredményesen dolgozzanak. A t3n.de portál összegyűjtötte a megoldásokat.

Ki ne tapasztalta volna már, hogy kollégáinak telefonálása, beszélgetése, a jövés-menés közepette nem tud koncentráltan dolgozni. Ezt lehetővé teszi, ha „gondolkodó fülkét” állítunk fel, valahol a nagyteremben. Azoknak részben üvegborítása van, hangszigeteltek és ha beülünk az asztalhoz, nem látjuk egy munkatársunkat sem, csak a falat – nyugodtan dolgozhatunk.

egyterű irodában marad a legtöbb irat

Kép: Pixabay

A gond csak az, hogy ezt a megoldást az emberek nagy többsége nem szereti. Nyomasztja őket a bezártság, elszigeteltség, vagy éppen az, hogy valahonnan, az üvegfalon át, mások láthatják, mit művelnek odabenn.

Célszerűbbnek tűnik ezért egyfajta „könyvtárszoba”. Akár a nagyteremből leválasztott, vagy másutt kialakított kisebb helyiség

Önként nem választanánk egyterű irodát
Open-office – tíz éve modern volt, ma szinte mindenki utálja, ezt mutatja az OFFISEVEN idei felmérése. A szakértők arra is rákérdeztek mi teszi élhetővé az egyterű irodákat.

azok számára, akik alkalmanként koncentráltan, csendben kívánnak dolgozni. A berendezés valóban a diákkorban használt könyvtári teremre emlékeztet: asztalok olvasólámpákkal és hasonló szabályokkal: tilos telefonálni, beszélni, nevetni.

Van persze még egy lehetőség, amely a legolcsóbb, ha nem is mindenki kedveli: a fejünkre húzunk egy hangszigetelős fejhallgatót, bekapcsoljuk kedvenc zenénket és semmi mást nem hallva szenteljük magunkat a munkának.

(Forrás: t3n.de)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek