Újra Pegazus díjas a Terrán a „Piacvezető” kategóriában

2016. november 23. szerda - 15:06 / PP Online
  •    

Az idén immár nyolcadik alkalommal megrendezett Pegazus Díj 2016 díjátadón a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. újra átvehette a „Piacvezető” kategória díját. A Pegazus Díj történetében igen ritka, hogy egy cég több alkalommal is piaci szinten élen járó növekedést tudjon elérni, a Terrán az egyik ezek közül a cégek közül. 2013 és 2015 között kiemelkedő árbevétel növekedésével érdemelte ki az elismerést, valamint az elért eredmények a 2016-ban már négyszeres MagyarBrands díjas TERRÁN termékek népszerűségének is köszönhetők. A Four Seasons Gresham Palace-ban megrendezett ünnepélyes gálaesten a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó magyarországi kis- és középvállalkozásokat díjazták.

Tóth Szabolcs átveszi a Pegazus Díjat Györkő Zoltántól

A Terrán ez alkalommal is a nyugat-magyarországi régió területén, a „Piacvezető” kategóriába került a legnagyobb növekedést nyújtó öt társaság közé. Azok közül a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozások közül választ évente díjazottat a szakmai zsűri, amelyek:

  • az előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érték el,
  • magyar többségi tulajdonban vannak,
  • árbevételük az előző évben 500 millió forint felett volt,
  • előző évre vonatkozó EBITDA értékük pozitív volt,
  • legalább öt éve alapították és jelenleg is aktívak,
  • kielégítő likviditással rendelkeznek,
  • működésük átlátható.

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan minden évben a „Piacvezető” és a „Feltörekvő” kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a zsűri. Körükben a legkülönbözőbb iparágak egyaránt megtalálhatók, gép- és berendezésgyártó, élelmiszeripari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok, továbbá biotechnológiával vagy éppen call center szolgáltatásokkal foglalkozó cégek.

A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország – díjazzák. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza.

terránlogó

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek