Újra a leggyorsabbak közt az iData

2013. október 28. hétfő - 15:01 / piacesprofit.hu
  •    

Két egymást követő évben is a leggyorsabban fejlődő közép-európai technológiai cégek közé került a GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó iData Kft, akik tavaly a 17., idén a 28. helyet szerezték meg a Deloitte Technology Fast 50 listán.

 

Fotó: SXC

A Deloitte 14. alkalommal hirdette meg a Fast 50 versenyét, amely évente rangsorolja Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát. A listán idén a régió nyolc országa szerepel a 17 vizsgáltból, a cégeket a megelőző öt éves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolják. Ezért is kiemelkedő eredmény két egymást követő évben is bekerülni a Fast 50 szereplői közé. Az iData a listára idén felkerült nyolc magyar vállalat közül a hatodik lett.

Szabó Lajos, az iData Kft. ügyvezetője szerint az eredmény többek között annak köszönhető, hogy folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást biztosítanak az ügyfeleknek, s a felmerülő igényeiket veszik alapul a termékfejlesztések során. Kompromisszumok nélküli megoldásaiknak köszönhetően az iData Kft neve és az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer egyértelmű pozícionálást jelentenek a járműkövetésben, az üzemanyagfogyás figyelésben, vagy az útdíj bevallása során a megtakarításokra vágyó gépjárműflottával rendelkező cégek számára.

A céget apa és fia, valamint három barátjuk 2005-ben egy 33 négyzetméteres garzonlakásban alapította. Az akkor már kialakult GPS nyomkövető rendszerek piacára igyekeztek betörni ismeretlen családi vállalkozásként. A talpon maradásuk azon múlott, hogy megtalálják-e a piaci rést, és a már bizonyított márkákkal szemben sikerül-e piacot szerezniük.