Új generációs bankfiók: a nappali a bankba költözik

2019. április 03. szerda - 10:33 / piacesprofit.hu
  •    

Új generációs bankfiókot nyitott a CIB Bank a WestEnd City Centerben. Az ügyfelek igényeihez igazodva a fióki kiszolgálás formája a teljes hálózatban átalakul, ezzel párhuzamosan egyre több fiók arculata is megváltozik: amellett, hogy a személyes tanácsadás és a digitális megoldások egységéé lesz a főszerep, a bankfiókok közösségi térként is működnek majd.

Új, jóval nagyobb és frekventáltabb helyre költöztette, valamint teljesen megújította budapesti WestEnd-beli fiókját a CIB Bank. A bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo által kidolgozott új fiókarculati megközelítés lényege, hogy a bankfiókok nemcsak a pénzügyek közvetlen intézésére szolgálnak, hanem egyfajta közösségi térként is használhatók, ahol az ügyfeleknek lehetősége nyílik a beszélgetésre, a találkozásra vagy akár a munkára is. Ennek megfelelően az új típusú fiókok leginkább egy nappalira hasonlítanak, amelyben kanapé és egy nagy közösségi asztal is található, melyhez bárki leülhet, nemcsak a bankba ügyet intézni érkezők.

Kép: CIB Bank

Kép: CIB Bank

Az új típusú fiókban kiemelt szerepet kapnak az egyszerűbb műveletek végzését lehetővé tevő digitális megoldások:

  • a közösségi asztalon tableteken keresztül bárki elérheti a CIB internetbankját vagy mobilalkalmazását, és ha szeretné, akár kérheti ezek használatához a bankárok segítségét is;
  • a megújult Westend fiókban ezenkívül három új ATM-et építettek be, amelyekkel az ügyfelek bármikor sorban állás nélkül tudnak készpénzt felvenni, és ezek a készülékek a későbbiekben alkalmasak lesznek az idei év során bevezetendő online befizetés funkcióra is.

A tanácsadást igénylő műveletekhez – pl. lakáshitel-igénylés, befektetés – különböző szintű szeparáltságot nyújtó terek állnak rendelkezésre: vannak félig elkülönített részek, ahol a bútorzat elrendezése teremti meg a megbeszéléshez szükséges bizalmas környezetet, a maximális diszkréció érdekében pedig teljesen elkülönített tárgyalók is rendelkezésre állnak.

CIB_Westend_fióknyitás_20190402 (3)

A CIB Bank a fióki kiszolgálási modellt is átalakítja teljes hálózatában: a betérő ügyfeleket a bejáratnál egy munkatárs fogadja, aki segít megtalálni a legegyszerűbb és leggyorsabb csatornát az elintézni kívánt ügyekhez. A bank ezt a szolgáltatást fokozatosan vezeti be minden fiókban, a nagyobb forgalmú budapesti és vidéki egységekben pedig már jelenleg is működik. Emellett a bank kiemelt ügyfélkiszolgálást vezet be a lakossági ügyfelei körében, melynek lényege, hogy minél több ügyfélnek biztosítanak saját kapcsolattartót.

„Anyavállalatunkkal, az Intesa Sanpaolóval közösen 2018-ban meghatároztuk a következő négyéves stratégiai ciklus fő célkitűzéseit. Ezek között kiemelt szerep jut a digitális átállás megvalósításának és a fiókhálózati kiszolgálási modell ezzel párhuzamos átalakításának. A CIB továbbra is univerzális hitelintézetként, országos lefedettséget biztosító fiókhálózattal kíván működni úgy, hogy reagálva az ügyféligényekre és figyelembe véve a jövedelmezőségi szempontokat, folyamatosan fejlesztjük, alakítjuk hálózatunkat” – mondta a megnyitón dr. Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, hogy az új fióki működési modellt tavaly indította útjára a CIB Bank, és a visszajelzések alapján az ügyfelek rendkívül elégedettek a hatékonyabb és személyre szabottabb kiszolgálással. Szintén tavaly nyílt meg az első új megjelenésű bankfiók a budapesti Szent István körúton, az átalakított WestEnd fiók így a második a sorban. „Az elkövetkező években több hasonló egységet alakítunk majd ki Magyarországon, miközben az új kiszolgálási modellt minden fiókunkban bevezetjük” – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

CIB_Westend_fióknyitás_20190402 (5)

„Amellett, hogy a digitális átállás megvalósítása az egyik legfontosabb célkitűzésünk, a fiókhálózatra továbbra is szükség van, és még nagyon sokáig szükség is lesz – vélekedett dr. Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője. – Azt látjuk, hogy az ügyfelek egyelőre olyan ügyekben is szívesen keresik fel a fiókokat, melyeket akár online is el tudnának intézni, mert igénylik a szakértői támogatást, kollégáink segítségét. A fiókokban dolgozó munkatársaknak ezért fontos szerepe van az ügyfelek edukálásában is: sok esetben az ő segítségükkel, a fiókban próbálják ki ügyfeleink a mobilalkalmazásunkban elérhető olyan egyedülálló funkciókat, mint pl. az akár 7 perc alatti folyósítást biztosító személyikölcsön-igénylés. Egy lakáshiteligénylés vagy a befektetésekkel kapcsolatos tanácsadás pedig mindenképpen személyes egyeztetést igényel” – mondta el.

A WestEnd-fiók a megújulással együtt a leghosszabban nyitva tartó fiók a CIB-nél: hétköznap este 19:30-ig, szombaton pedig – a hálózatban egyedüliként – 10 és 14 óra között tart nyitva.