Újabb milliárdokra pályázhatnak kkv-k

2019. január 04. péntek - 12:10 / piacesprofit.hu
  •    

Újabb milliárdokra pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások. A forrásokat a vállalkozások eszközbeszerzésre és munkahelyteremtésre használhatják.

A vállalkozások eszközbeszerzéseit támogató pályázat célja a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása, a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci helyzetének erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése.

van hitel, de nincs aki felvegye

Kép: SXC

A gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében a kormány kiemelten fontosnak tartja  a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási lehetőségeinek javítását, gazdasági teljesítményének erősítését.

A vállalkozások a támogatásokat új eszközök beszerzésére igényelhetik, így például gyártósor,

2019 a digitalizáció éve lesz a pályázati pénzekben
2019 a digitalizáció éve lesz: technológiai javuláshoz, innovációhoz kapcsolódó pályázatokkal, összesen 15-20 milliárd forint értékben. A pályázati pénzek összes költsége 100 milliárd is lehet jövőre, több ezer nyertes pályázóra számít a Via Credit pályázati tanácsadó.

gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

A kormány 2021-ig 80 milliárd forint pénzügyi támogatást nyújt a Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. A programmal a kabinet azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye, a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest, kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá 2014 és 2020 között.

A támogatási kérelmeket február 20-tól nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek