Újabb milliárdok jönnek a beszállítóknak

2017. február 20. hétfő - 12:00 / piacesprofit.hu
  •    

Beszállító-fejlesztési programot fogadott el a kormány. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondása szerint idén és jövőre összesen 14 milliárd forintot fordítanak erre a célra.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium által javasolt beszállító-fejlesztési program megvalósításával a magyar nagyvállalatok, illetve a nálunk működő nemzetközi nagyvállalatok jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonhatnak be beszállítói hálózatukba a következő években. 2010 óta szerepel gazdaságpolitikánkban kiemelt célként a magyar vállalatok, vállalkozások megerősítése, fejlődésük elősegítése és ezzel versenyképességük emelése, ezzel összhangban született meg a most bejelentett program is – tette hozzá Varga Mihály.

Egy GINOP pályázat is él a beszállítók támogatására.

Így lehet megbízható a beszállító
Függetlenül attól, hogy az ember milyen típusú céget vezet, a beszállítóknak kulcsszerepe van a vállalat sikerességében. Ha létrehozunk egy megbízható rendszert, ami alapján lekövethetjük és értékelhetjük beszállítóink teljesítményét, azzal megtettük a legfontosabb lépést, hogy cégünk zavartalanul és a lehető legproduktívabb módon működjön. Szakértőnk segít, mik a legfontosabb lépések.

A tárcavezető a program részleteiről szólva elmondta: az egyrészt a minősített beszállítói státus eléréséhez szükséges feltételeket rögzíti, másrészt, a beszállítói státusznak már megfelelő társaságok esetében főként a technológiai fejlesztést, valamint a saját kutatás-fejlesztési és innovációs munka elindítását segíti.

A beszállító-fejlesztési program három alprogramból áll: 2017-ben elsősorban a járműgyártás és az ipari digitalizáció területén működő vállalkozások számára nyílik meg ez a lehetőség, 2018 első felében az autóbuszgyártás és a kötöttpályás járműgyártás terén, míg a jövő év második felében az orvostechnológia és a védelmi ipar terén indulnak el a beszállító fejlesztési projektek – fejtette ki Varga Mihály.

Az egyes projektek megvalósítására maximálisan 2 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből az összegből legfeljebb 200 millió forint szolgálja az együttműködő nagyvállalatnál szükséges ráfordításokat, a döntő hányad a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztését szolgálja – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

Így bukják el üzleti lehetőségeiket a hazai beszállítók
Minden 4. hazai beszerző szerint rendszeresen fordul elő, hogy a potenciális beszállítók válaszra sem méltatják őket az ajánlatkérés során – derült ki a Táblázat.hu friss kutatásából. A több mint 1100 hazai beszerző részvételével zajló felmérés arra is rávilágított, hogy nem feltétlenül a legjobb ár a nyerő: a beszállító gyorsasága, az ajánlat részletessége és a kapcsolattartás minősége többet nyom a latban.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek