Újabb kkv-kat díjazott Varga

2016. április 01. péntek - 11:44 / piacesprofit.hu
  •    

Elsősorban a jól teljesítő és egyre sikeresebb hazai vállalatoknak köszönhető, hogy a jövő kilátásai Magyarország, a magyar gazdaság számára is igen kedvezőek – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadóján. A tárcavezető három kategóriában hat céget díjazott.

A díj alapításakor sokan kételkedtek abban, hogy van-e Magyarországon ennyi, a szigorú szakmai és pénzügyi feltételeknek megfelelő eredményes vállalkozás – emlékeztetett a szakminiszter. Mint monda: mára bebizonyosodott, a magyar gazdaság sikerének egyik legfontosabb záloga az egyre több nyereséges vállalat.

A hónap beruházója kategória két győztese a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary és az Európa-Center-Miskolc Kft. lett. Varga Mihály a díjazottakat méltatva elmondta: a Mercedes vállalat bizalma hosszú évek óta töretlen a magyar gazdaság iránt. Ennek bizonyítéka, hogy új karosszériaüzemet építenek a kecskeméti gyártóbázison. Az Európa-Center-Miskolc Kft. az egykori kohászat emlékeként megmaradt salakdomb területén alakított ki modern irodaközpontot és ipari parkot.

A hónap két kis-és közepes vállalata elismerést a Procon Hajtástechnika és a Naturtex Kft. vette át. A Procon a nagyteljesítményű energiatároló berendezések fejlesztése terén szerzett érdemeket. A magyar szakemberekből álló csapat legújabb innovációjával az elektromos buszokhoz és személygépkocsikhoz használt töltők gyártását kívánja meghonosítani Magyarországon. A rendszerváltáskor alapított, textilipari termékeket gyártó Naturtex Kft. három hazai telephellyel Európa szinte összes országába, emellett Ázsia és az amerikai kontinens országai mellett még Ausztráliába is szállítja termékeit.

A hónap két startup vállalata: a Slamby Semantics és a Greenpass Kft. is komoly sikereket tudhat magáénak. Az információs szektorban működő Slamby szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Legígéretesebb termékük egy olyan automatikus nyelvfeldolgozó alkalmazás, amelyet az e-kereskedelemhez kapcsolódó online áruházak használhatnak. A cég a különböző táplálékallergiával küzdő emberek számára kínál jó minőségű és megfizethető pékárukat.