Újabb kapu nyílik a régiós startupok előtt

2018. február 06. kedd - 12:10 / piacesprofit.hu
 •    

Az Enterprise Hungary 2018 februárjában elindítja a Startup Campus V4 Global Tour elnevezésű rendezvénysorozatot, melyen a V4-es országok innovatív vállalkozásai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt. A 10 várost, illetve helyszínt felölelő rendezvénysorozat további küldetése a régió népszerűsítése.

„A Startup Campus V4 Global Tour kaput nyit a V4-es régió innovációinak és startup vállalkozóinak. A rendezvénysorozat lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak eljutni 9 nemzetközi startup központba, ahol az adott ökoszisztéma legnagyobb innovációs eseményének keretében önálló V4-es rendezvényen mutatkozhatnak be. A kezdeményezés további célja felfedezhetővé tenni a V4-es régiót befektetők, nagyvállalatok és szakmai partnerek számára.” – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A nemzetközi startup konferenciákra városonként 8-10, prototípussal rendelkező és már befektetést kapott, vagy piacon lévő, a V4-es országban tevékenykedő vállalkozás utazhat. A rendezvények minden esetben egy nagyobb innovációs esemény köré épülnek, ahol a kiutazó startup vállalkozásoknak esélye nyílik a nemzetközi kapcsolatok bővítésére, piacnövelésre, befektetők előtti bemutatkozásra.

Az eseménysorozat állomásai között olyan konferenciák, kiállítások és világméretű rendezvények szerepelnek, melyek a startup ökoszisztéma meghatározó szereplőit hozzák össze az adott kontinensen, illetve régióban. Ezen rendezvények fő célja, hogy összekapcsolja a startupokat a számukra tökéletes befektetőkkel és megteremtse az ennek megfelelő környezetet.

A Startup Campus program eddig számos országban, illetve városban jelent meg, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson startupok és befektetők, nagyvállalatok számára a kapcsolatfelvételre, így például Nagy-Britanniában, Szingapúrban, vagy Németországban.

A Startup Campus V4 Global Tour állomásai:

 • Isztambul – WBAF – 2018. február 19-20.
 • Berlin – Startup Camp Berlin – 2018. április 12-13.
 • New York – TECHSPO NYC & TECHDAY NYC – 2018. május 10-11.
 • Bécs – Pioneers – 2018. május 24-25.
 • London – London Tech Week – 2018. június 13-15.
 • Hong Kong – RISE – 2018. július 9-12.
 • Tel Aviv – DLD – 2018. szeptember 3-4.
 • Dubai – GITEX – 2018. október 14-18.
 • Los Angeles – Summit LA – 2018. november 2-5.
 • Budapest – Stargate – 2018. november 29-30.

Weboldal és jelentkezés: http://startupcampus.hu/en/global-tour/

Bécs a tenyerén hordja a külföldi startupokat
A Wirtschaftsagentur Wien (Bécsi Gazdasági Ügynökség) újra Bécsbe invitálja a leginnovatívabb nemzetközi startupokat. A Start-up Package szolgáltatást elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben. Az idei startup csomagra még 2018. január 31-ig lehet jelentkezni.

 

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek