Újabb bajok vannak az Apple körül

2019. április 29. hétfő - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

Miután az Apple bevezette alkalmazását, amellyel mobiljain korlátozni lehet a tartalmakat és a használati időt, tudatosan megfojtja a hasonló, bevált külső alkalmazásokat, pedig azok hatékonyabbak.

Elemzők vizsgálatai szerint az Apple a 17, legtöbbet letöltött ilyen alkalmazásból 11-et már kivett kínálatából vagy korlátozta azok működését. Egyes esetekben kényszerítették a szoftverek gyártóit, hogy vegyék ki az alkalmazásból a lehetőséget, amellyel a szülő ellenőrizheti gyerekeinek mobil-használatát, illetve azt, amely megakadályozta, hogy a gyerekek hozzáférjenek bizonyos nem-kívánatos appokhoz és tartalmakhoz.

fotó: Andy/flickr

fotó: Andy/flickr

Az Apple azzal indokolja lépéseit, hogy a törölt, vagy módosított alkalmazások túl nagy hozzáférést engedtek a kiskorúak személyes adataihoz. Az óriáscég cáfolja, hogy intézkedései összefüggenének saját, ilyen vonatkozású alkalmazásainak bevezetésével.

Az érintettek ezt egészen másképp látják és úgy vélik: az Apple, piaci fölényével élve, tudatosan

Az Intel a vesztese az Apple-Qualcomm megegyezésnek
Két éve tartó viták után az Apple és a Qualcomm peren kívül megegyezett. Az alku mindkét cégnek előnyös, míg a harmadik, az Intel, vesztesnek számít.

teszi tönkre versenytársait, köztük a kisebb cégeket.

Két vállalkozás, amelynek appjai különösen népszerűek, már az Európai Bizottság Versenyhivatalához fordult. Az orosz Kaspersky Lab ugyancsak jogi lépésekre készül, miután az Apple arra kényszerítette, hogy távolítsa el szoftverének kulcsfontosságú elemét. Már az EU illetékesei előtt van a Spotify panasza: eszerint az Apple internetes boltjában tisztességtelen előnyt nyújt saját, zene-letöltő alkalmazásának, az Apple Musicnak a versenytárs Spotify appjával szemben. Elizabeth Warren szenátor, a Demokrata Párt egyik elnökjelöltje javasolta: kényszerítsék az Apple-t arra, hogy válassza le boltját a cégről. (Forrás. The New York Times)